Deniz Poyraz cinayeti sanığı Onur Gencer'in duruşmasına devam edildi. Gencer ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezası aldı

İzmir'de, HDP il binasında Deniz Poyraz'ı öldüren tutuklu sanık Onur Gencer'in duruşmasına devam edildi. Gencer toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Poyraz cinayeti sanığı Onur Gencer'in duruşmasına devam edildi. Gencer ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezası aldı

Olay, geçen yıl 17 Haziran'da, Çankaya semtinde meydana geldi. İş hanının 2'nci katındaki HDP İl Başkanlığı'na gelen eski sağlık çalışanı Onur Gencer, partide çay servisi yapan annesi rahatsız olduğu için yerine bir günlüğüne çalışan Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürdü.

Silah sesleri üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı.

Saldırgan Gencer, polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Gencer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Gencer hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis cezası talep edildi.

ESAS HAKKINDA MÜTALAA AÇIKLANDI

Davanın 29 Nisan'da görülen duruşmasında Poyraz'ın avukatları, salonda hazır bulunan avukatların tamamının tutanağa geçirilmesi talebinin reddi üzerine, reddi heyet talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davada hakimin reddi veya çekilmesi koşullarının bulunmadığını belirtip, reddi heyet taleplerinin reddine karar verdi. 

'BAĞLANTILAR ORTAYA ÇIKARILMALI'

Gencer’in yargılanmasına bugün devam edilecek. Duruşma öncesinde yapılan basın açıklamasına Poyraz’ın ailesi, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Sancar, "Başından beri gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek için sistematik faaliyet yürütülüyor. Bu sıradan bir cinayet değildir. Deniz’in bulunduğu bina Türkiye’nin 3’üncü büyük partisinin binasıdır ve Türkiye’nin 3’üncü büyük şehrindedir. Siyasi ve örgütlü bir eylem olduğu açıktır. Katilin pek çok çevreyle alakalı olduğu ortaya çıktı. Bunların hiçbiriyle ilgili soruşturma yürütülmüyor. Bu dava kamuoyundan kaçırılmak için buraya taşınmıştır. Adalet ortadan kalktığında kimse kendini güvende hissedemez. Hakikatin ortaya çıkabilmesi için cinayetin arkasında tüm bağlantıların ortaya çıkarılması gerekiyor" dedi.

Deniz Poyraz cinayeti sanığı Onur Gencer'in duruşmasına devam edildi. Gencer ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezası aldı - Resim : 2

AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ

Öte yandan Poyraz cinayeti duruşması öncesi salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, elektronik cihazlar içeri alınmadı. Yetki belgeli avukatların salona alınmaması üzerine avukatlar, dışarı çıkıp, Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesi önünde oturma eylemi yaptı.

KARAR

Mahkeme heyeti, Gencer' i  indirimsiz olarak ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, ‘mala zarar verme suçundan 4 yıl hapis, ‘konut dokunulmazlığını ihlali’ suçundan 2 yıl hapis ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 3 sene hapis cezası aldı.

Gencer toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası almış oldu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin