Deniz Baykal, Oda TV davasında ifade verdi!

Oda TV davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP Milletvekili, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorularını yine yazılı olarak yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal, Oda TV davasında ifade verdi!

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Oda TV davası kapsamında "tanık" sıfatıyla ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen talimat duruşmasına avukatıyla gelen Baykal'ın, sorulara yazılı olarak yanıt verdiği öğrenildi. Oda TV davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Odatv'de yapılan aramalarda "Hocadan Notlar", "Soner Bey'den Gelen", "Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu", "Sabri Uzun" ve "Hanefi" adlı belgelerin bulunduğunu, bu belgelerde adı geçen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, tanık olarak dinlenilmesini talep etti. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara'da tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkemenin kararı doğrultusunda Deniz Baykal soruları yanıtladı.



Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatı ile katılan Baykal, mahkemenin sorularına yazılı olarak yanıt verdi. Yaklaşık 15 dakika ifade veren Deniz Baykal, adliye çıkışında, "Dosyada var, hepsini görürsünüz zaten. Açıklama yapacak bir şey yok. Herhangi bir soru sorulmadı, ilaveten ifade aldılar. Sorular zaten sorulmuştu" dedi. Baykal'ın Avukatı Muzaffer Yılmaz ANKA'ya yaptığı açıklamada, tüm talimat dosyalarında olduğu gibi müvekkilinin yazılı olarak ifadesini verdiğini belirtti. Bir önceki duruşmada da müvekkilinin sorulara yazılı olarak yanıt verdiğini anımsatan Yılmaz, Baykal'ın kendisi ile ilgili olmayan sorulara yanıt vermediğini, tanık olarak bildiği konularda yöneltilen soruları yanıtladığını belirtti. Yılmaz, "Duruşmada kimlik tespiti yapıldı ve sorulara yanıt verildi. Amaç sorulara cevap verilmesiydi. Yazılı olarak da beyanda bulunuldu, cevap verildi. Amaç buysa gerçekleşti. Yazılı olarak sorulan sorulara yanıt verdi" dedi.



PERŞEMBE GÜNÜ DURUŞMA VARDI



Soner Yalçın'ın Avukatı Hüseyin Ersöz ise talimat duruşmasının 19 Aralık Perşembe günü olduğunu belirterek, "İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazarak avukatlara da duruşma günü bildirin demişti. Bize ulaşan talimata göre duruşma iki gün sonra. Biz de iki gün sonra hazır olacaktık. Zannediyorum ki Baykal avukatların olmadığı bir duruşmaya katılmak istediği için duruşmaya iki gün önceden ifade verdi" dedi. ANKA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin