Deniz Baykal Halk TV'yi sattı mı?

Bir süredir dedikodu şeklinde satılacağı yönünde iddiaların ortaya atıldığı Halk TV'nin satışının gerçekleştiği ile sürüldü. İddianın sahibi kanalla yolları ayrılan isimlerin kurduğu Bizim TV. Halk TV'nin yeni sahibinin Doruk Bulut olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal Halk TV'yi sattı mı?

Bizim TV'nin twitter adresinden yapılan paylaşıma göre; Bir süredir satılacağı konuşulan Halk TV’nin, eski CHP lideri Deniz Baykal tarafından CHP’li işadamı Doruk Bulut’a satıldığı öğrenildi.

İngiltere’de yaşayan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu’nun Doruk Bulut’a Halk TV’yi alması için finansal destek verdiği belirtiliyor. Halk TV’nin 2 milyon dolar artı 3,5 milyon lira borcuyla satıldığı öğrenildi.

Cafer Mahiroğlu kimdir?

Cafer Mahiroğlu, 1966 yılında Sivas’ta doğdu, lise eğitiminin ardından çocuk yaşta İstanbul’a geldi. İngilizce öğrenmek amacıyla 1980′ lerin sonunda geldiği İngiltere’ye giderek, konfeksiyon sektöründe çalışmaya başladı.

Daha önce çalıştığı konfeksiyon atölyesini satın alarak kendi işinin sahibi oldu. 1991 de çalışanı olduğu Armondi tekstil şirketini satın alarak Top Shop, New Look, Dorothy, Perkins, Tesco, Evans gibi seçkin markaların üreticisi konumuna geldi.

1983’te kurulan ve kısa sürede 350 mağazasıyla İngiltere’nin en köklü markalarından biri haline gelen Select, 2007’de mali krize girince Mahiroğlu, şirkete talip oldu ve satın aldı. Kısa sürede verimsiz mağazaları kapatarak kalkınma planları hazırladı. Mahiroğlu, kapanan Markafoni'yi de 15 milyon Dolara satın almıştı. Ancak kısa süre sonra Markafoni kapanmıştı.

Halen bünyesinde İngilterenin yanısıra, Türkiye, Romanya, Vietnam, Çin ve Hindistan’da yaklaşık 1500 ü Türk, 7 bine yakın çalışanı ile, üretim fabrikalan ve mağazalar zinciri ile iş hayatına devam ediyor.

İngiltere'nin yeni Asil Nadir'i

2007’de mali krize giren İngiltere’nin ünlü markası Select’i satın alan Mahiroğlu’nun 350’ye yakın mağazası bulunuyor. İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında adı geçen Mahiroğlu batık markaları alması ile ünlü. 2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin