Deneyimli gazeteci Çiğdem Anad, Medyatava'ya konuştu: Tek yol iktidar

CHP'den aday adayı olan usta gazeteci Çiğdem Anad, Medyatava'nın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Deneyimli gazeteci Çiğdem Anad, Medyatava'ya konuştu: Tek yol iktidar

Türkiye'de televizyon haberciliğinin ilk isimlerinden olan deneyimli gazeteci Çiğdem Anad, CHP'den milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden 27 nolu aday numarasıyla aday adayı olan Anad, seçimlere YSK kararı gereği nüfustaki tam adı olan "H. Çiğdem Anad İbrahimhakkıoğlu" adıyla girdi. 



Uzun yıllar gazeteci kimliğiyle tanıdığımız ve Türkiye medyasında önemli haberlere imza atan Anad, siyasete girmeye nasıl karar verdiğini, adaylık sürecini ve neden CHP'den aday adayı olduğunu Medyatava'ya anlattı.



 



İşte, Anad'ın açıklamaları:





Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?



AKP iktidarına muhalif olan bütün kimlikler dışlanıyor. Bu seçimler bizim ölüm kalım seçimlerimiz. AKP'nin tek başına iktidarını sona erdirme seçimleri. İktidara en güçlü yürüyen parti CHP. CHP'yi tartışmayı bir kenara bırakıp, CHP'de birleşme, kenetlenme zamanı. CHP'nin oylarını arttırmak , CHP'yi iktidara taşımaya katkı sağlamak için siyasete girmeye karar verdim. Gün siyasi mücadele günü. Bugünkü diktatoryal yapı AKP, eğer tekrar tek başına iktidar olursa meşruiyet kazanacak. Başkanlık sistemi gelecek ve AKP yandaşı olmayanların hangi meslek grubunda, hangi toplumsal kesimde olursa olsun yaşama, varolma hakkı kalmayacak. Bunun önünü kesmek için siyasi mücadeleye karar verdim. 



Türkiye medyasının en deneyimli isimlerinden biri olarak gazetecilik mesleğinden siyasete atılma fikri nasıl bir duygu?



Gazetecilik özü gereği muhalif olmayı gerektirir. Gazeteci yanlışların, haksızlıkların, adaletsizliklerin peşinden koşar. Ben gazeteci olarak her zaman dışlanan kimliklere yakın oldum. Her zaman hak, hukuk aradım. Bugün anayasayı bile tanımadığını ilan eden Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı var. Gazetecilik yapma zemini kalmadı. Hiçbir işi AKP yandaşı olmadan yapma zemini kalmadı. Hepimizin tarafını ortaya koyma, Türkiye için mücadele etme zamanı. Yoksa bugün mesleğini hakkıyla yapmaya çalışan arkadaşlarımız da kendisine hiçbir yer bulamayacak. 



Gazetecilikle olan bağınızı tamamen koparacak mısınız?



Tarafını ortaya koyduktan sonra gazetecilik yapmak çok daha zordur. Seçimler sonrasında Türkiye denklemi değişecek. O zaman ne yapabileceksek, onu yapmaya devam edeceğiz hepimiz. 



Neden CHP?



Bugün AKP'yi tek başına iktidar yapmayacak güç, örgütlenme CHP'de. Türkiye'deki muhalif kesimi en geniş kapsayan, kucaklayan parti CHP. İktidarın alternatifi CHP. Bugün öncelikli hedefimiz AKP iktidarına son vermek. Bu nedenle CHP. Medyadaki tanınmışlığıma güvenerek CHP'den kontenjan adayı olmadım. CHP tabanına güvenerek ön seçime girme kararı aldım. CHP tabanı kendi seçtiği adaylarla CHP'yi iktidara taşıyacak.  



Milletvekili seçilmeniz halinde CHP'ye ne gibi katkılar sağlayacağınızı düşünüyorsunuz?



Milletvekili seçilsem de, seçilmesem de seçimlere kadar CHP için çalışacağım ve oylarını arttıracağım. Proje, vaad zamanı değil. Eylem zamanı. Milletvekili seçilirsem, yapacaklarımı anlatırım. 



Siyasette hedeflediğiniz şey nedir? Neden milletvekili olmak istediniz?



Siyasetteki şu andaki ilk hedefim; kutuplaşmayı, düşmanlığı ortadan kaldırmak. Rejimin sünni islamcı, dikta rejimi olmasının önüne geçmek. Milletvekili seçilirsem, siyaseti sadece mecliste değil, öncelikle seçildiğim İstanbul 2. bölgede mahalle mahalle yapmak. Siyasetten anladığım konuşmak değil, iş yapmak. Toplumsal kesimlerle içiçe olmak. Sorunları çözmek. Gücünü şiddetten alan değil, emeğinden alan erkeklerle omuz omuza vereceğim. Kadınlarla el ele tutuşacağım. Gençlerin getirdiği yeniliklerin önünü açacağım. 



Siyasette ezber bozacak bir sloganınız var mı?



Sizin seçtikleriniz CHP'yi iktidara taşıyacak. Tek yol iktidar.



 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin