Denemeyen bin pişman olacak: Çaydanlıklarda bulunan kireci bu yöntemlerle temizleyin. Yanmış ve kararmış demlikleri parlatmanın en etkili formülü bulundu

Zaman içerisinde çaydanlık yüzeyinde çeşitli ölçülerde kireçlenme ve yanma problemleri oluşmaktadır. Bu durum çaydanlığın kötü ve kullanılmayacak bir görünümde olmasına neden olurken kireçlenmiş, yanmış ve kararmış çaydanlıklarını bu yöntemlerle temizleyin!

Google Haberlere Abone ol
Denemeyen bin pişman olacak: Çaydanlıklarda bulunan kireci bu yöntemlerle temizleyin. Yanmış ve kararmış demlikleri parlatmanın en etkili formülü bulundu

Çaydanlıkların temizliği pek çok kişi tarafından zorlayıcı bir durum olarak görülürken oysa uygun malzemelerle çaydanlığın iç temizliğinin sağlanması, sürecin çok daha kısa süre içerisinde gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Çaydanlıklarda bulunan kireç, yanma ve kararma probleminin oluşması durumunda bu yöntemlerle çaydanlığınızı parlatabilir ve çaydanlığınızın çok daha hijyenik bir görünümde olmasını sağlayabilirsiniz. İşte çaydanlığı temizlemenin en etkili ve pratik yöntemleri...

Çaydanlıkta bulunan kirece son!

Zaman içerisinde çaydanlığın belli başlı bölümlerinde çeşitli yanma ve kireçlenme durumları ile karşılaşmak son derece mümkündür. Bu durumun önlenmemesi, çaydanlığınızın kullanılabilir olmasını engelleyen durumların başında gelirken çaydanlık yüzeyinde bulunan kir ve kireci temizlemek için şu adımları sırasıyla uygulamayı kesinlikle ihmal etmeyin. 

Çaydanlıklar denildiğinde kireç problemi ile karşı karşıya kalmak hemen hemen herkesin sıklıkla karşılaştığı bir durumdur. Çaydanlıklarda bulunan kireci temizlemek ve çaydanlığınızın çok daha sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olurken çaydanlıkta bulunan kireçleri temizlemek için çeşitli uygulamalarda bulunmayı ihmal etmeyin.

Çaydanlık ve kettle kireci nasıl temizlenir?

Çaydanlık ve kettle da bulunan kireci temizlemek için ilk olarak limonu güzelce dilimlere ayırın. Dilimlere ayırma işlemini gerçekleştirdikten sonra çaydanlık ya da kettla içerisine limonlarınızı alın. Akabinde içerisine su ilavesinde bulunun. Suyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra kaynayan suyu dökün ancak limonlar çaydanlığın içerisinde kalmaya devam etsin. Akabinde çaydanlık ya da kettle içerisine tekrar su koyun ve kaynatın. İki ayrı kaynattığınız limonlu su çaydanlık ve kettele içerisindeki tüm kirecin temizlenmesine ve çaydanlığın içerisinin parlamasına yardımcı olacaktır. 

Denemeyen bin pişman olacak: Çaydanlıklarda bulunan kireci bu yöntemlerle temizleyin. Yanmış ve kararmış demlikleri parlatmanın en etkili formülü bulundu

Kararan demlik nasıl temizlenir?

Kararn demliği temizleyebilmek için uzun süreli mesai harcamanıza asla gerek bulunmuyor. Kararmış olan çaydanlığınızın içerisini temizlerken ilk olarak çaydanlığınızın içerisine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı ekleyin. Karbonat ve tuz ilavesini gerçekleştirdikten sonra içerisine yarım bardak sirke ilave edin. Malzemeleri ilave ettikten sonra çaydanlığın çerisine bir miktar kadar su koyduktan sonra karışımı güzelce kaynatın. Kaynatma işleminden sonra çaydanlığın içerisindeki suyu dökün. Akabinde bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri yardımıyla çaydanlığınızı güzelce ovalayın. Bu işlem sonrasında kararmış çaydanlığınızın parladığını göreceksiniz. 

Dışı yanan çaydanlık nasıl temizlenir?

Dışı yanmış olan çaydanlığı temizlerken ilk olarak bir miktar su kaynatın. Suyu kaynattıktan sonra suyun içerisind elimon tuzunu güzelce eritin. Limon tuzunu eritme işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine belli bir miktar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışım ile çaydanlığın hem iç bölmesini hem de dış bölmesini güzelce temizleyin. Temizleme işleminden sonra çaydanlığınızın tüm kararmış olan bölmelerinin eski haline döndüğünü ve çaydanlığınızın ilk günkü görünümü içerisinde olduğunu göreceksiniz. Bu yöntem sayesinde çaydanlığınızı uzun yıllar, güzel bir görünüm içerisinde kullanabileceksiniz.

Çaydanlığınızda bulunan kararma ve yanma durumunu yok etmek ve çaydanlığınızı doğal yollarla parlatmak için yukarıda bulunan yöntemi uygulamayı kesinlikle ihmal etmeyin. Bu yöntem çaydanlığınızın kısa süre içerisinde parlamasına yardımcı olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin