Demirtaş'tan Ahmet Hakan yorumu: Saz ondaydı, belki o rahatsız etti!

Selahattin Demirtaş, gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Ahmet Hakan yorumu: Saz ondaydı, belki o rahatsız etti!

1 Kasım'da yapılacak seçimlere 25 gün kala, Türkiye siyaseti tüm hızıyla Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan savaş durumuna kilitlenmiş durumda. 



7 Haziran seçimlerindeki kadar ekrana çıkma şansı bulamayan Demirtaş ile süreci, yaşananları, Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı konuşan Ruşen Çakır, periscope aracılığı ile canlı yaptığı mülakatı yeni sitesi medyascope.tv'de izleyicilerle paylaştı.



İşte Ruşen Çakır'ın soruları ve Selahattin Demirtaş'ın yanıtlarından bir kısmı:



Ruşen Çakır: Türkiye’de en çok ilgi gören siyasetçi olduğunuzu da ben söyleyeyim. Önce Medya ambargosu ile başlayalım. 7 Haziran seçimleri öncesinde Selahattin Demirtaş, her yerde olmasa bile bir çok yerde vardı. Sizin partili arkadaşlarınız da ekranlardaydı. Şimdi yok. Hiç mi yok yoksa az mı var?



Selahattin Demirtaş: Daha az var. Medya üzerine büyük bir baskı var. Sadece bizimle ilgili değil. Siz de takip ediyorsunuz. Çalışanlar işten çıkartılıyor. Gazeteciler dövülüyor. Gazete binaları basılıyor. Polis ya da sivil gruplar tarafından yönlendirme ile yapılıyor. Hedef gösteriliyorlar. Kafasına silah dayanıyor. Bütün bunlar hiç bir muhalif kesime dönük yayın yapılmaması için bir baskı şekline dönüşüyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin