Demirtaş haberi için alternatif başlıkları çıkardı

Radikal yazarı, Selahattin Demirtaş'ın verdiği demeçle ilgili başlık önerilerinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş haberi için alternatif başlıkları çıkardı

Radikal yazarı Ümit Kıvanç, bugünkü köşesine HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır yerel gazetesi Özgür Haber'e verdiği röportajı 'Demirtaş: PKK'ya silah bıraktıramayız' başlığıyla yansıtan Al Jazeera Türk'ü taşıdı ve Türkiye'de medyanın devletin hizmetinde olduğunu savundu.



Kıvanç köşesinde aynı konuşmadan 'hükümler vermeksizin' çıkarılabilecek başka muhtemel başlıkları sıraladı.



İşte, Kıvanç'ın bugünkü köşe yazısı:



Türk basını: Bir devlet kurumu



Türk medyası devletin hizmetindedir ve bu hizmet için emir alması falan gerekmez. Bu bağlantı artık "doğal"dır, Türk gazeteciliğinin hal ve hareketi, reflekslere dayalıdır. "Tercihler" bile diyemeyiz, bunlar reflekstir.



HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır yerel gazetesi Özgür Haber'e verdiği çok önemli demeç, pek çok değişik başlıkla aktarılabilirdi. Al Jazeera Türk, şu başlığı tercih etti: “Demirtaş: PKK'ya silah bıraktıramayız”. (Haber şurada: http://www.aljazeera.com.tr/haber/demirtas-pkkya-silah-biraktiramayiz)



Bu tercihin ardında yatan düşünceyi, daha fenası refleksi, psikolojiyi bilmez değiliz. Ama mevzu etsek hemen inkâr edilecek, “Ne var? Bu başlık çıkarılamaz mı?” denecek, falan... Çıkarılabilir de... tek bir şey: PKK'ye silah bıraktıracak merciin zaten HDP olmadığını AJT yazıişleri zaten biliyor mu? Biliyor.



Hükümler vermeksizin, aynı konuşmadan çıkarılabilecek başka muhtemel başlıkları sıralayayım, bakalım en uygunu, en doğrusu hangisidir veya hangi başlık onu seçecek olanın nesini yansıtır.



Şunlar olabilirdi (tırnaklıların başına “Demirtaş, iki nokta üstüste”, tırnaksızlara “Demirtaş'a göre” ekleyiverin):



“PKK ile aramızda organik ilişki yok”



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin