Demirören Medya Grubu'ndan 'Can Dündar'a saldırı' haberi açıklaması!

Can Dündar'a saldırı girişimi haberi Milliyet ve Vatan gazetelerinde önce yayınlamış ardından silinmişti.

Google Haberlere Abone ol
Demirören Medya Grubu'ndan 'Can Dündar'a saldırı' haberi açıklaması!

Can Dündar'a saldırı girişimi Demirören'in gazeteleri Milliyet ve Vatan'da önce yayınlanmış sonra silinmişti. Bunun üzerine medya grubuna sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Demirören Medya Grubu konuyla ilgili açıklama yayınlamak zorunda kaldı ve haberlerin linklerini de paylaştı.



6 Mayıs Cuma günü medyada genişçe yer alan"Demirören Medya, Can Dündar haberini sildi" haberleri üzerine, Demirören Medya Grubu'ndan bir açıklama yayınlandı.



Açıklamada sorunun "teknik" olduğu iddia edildi.



İşte o açıklama:



6 Mayıs Cuma günü bazı internet sitelerinde yer alan "Demirören Medya, Can Dündar haberini sildi" haberleri üzerine, Demirören Medya Grubu olarak aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyduk. 



Can Dündar’a yönelik saldırı, grubumuza ait milliyet.com.tr ve gazetevatan.com sitelerinde haber olarak girmiş ancak bir süre sonra manşette ve iç sayfada görülmemiştir. Yaşanan sorun fark edilip giderilmiş ancak bu esnada bir süreliğine haber, sistemde yer almamıştır. Sorun giderildikten sonra söz konusu haber, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’e kadar internet sitelerimizde hem manşetler arasında hem de iç sayfada erişime açık olarak yer almıştır.



Başlangıçta yaşanan aksaklık nedeniyle Can Dündar haberine sitemizde erişilememesinin, internet medyasının bazı organlarında haber olarak yer alması, Demirören Medya Grubu’nun hiç hak etmediği bir algı oluşturmuştur. Hele hele haber, tekrar, üstelik manşetten dijital medya organlarımıza konulmasına rağmen, bazı sitelerin “Haber bilinçli olarak verilmiyor!” yaklaşımını sürdürmeleri, iyi niyetten ve habercilik ilkelerinden yoksun bir tavırdır. Hatta bu sitelerin bazıları konuyu iftira boyutuna bile taşımıştır.



Haber, sorun giderildikten hemen sonra internet sitelerimizde yer almakla kalmamış, bir gün sonraki Milliyet ve Vatan Gazetelerinin birinci sayfalarında da, taşıdığı öneme uygun bir şekilde duyurulmuştur.



Demirören Medya Grubu olarak habercilik ilkelerimiz gereği, bu açıklamayı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız. Yayın organlarımızda yer alan Can Dündar haberleriyle ilgili linkler ve manşetler aşağıda yer almaktadır..." 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin