Demirören Medya DPC tesislerini kime sattı? Hürriyet gazetesi İstanbul Esenyurt'taki matbaasını sattığını açıkladı: Demirören DPC tesislerini hangi şirkete sattı?

Doğan Grubu'nu satın aldıktan sonra Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilerle gündeme gelen Demirören Grubu, geçtiğimiz Ekim ayında kapatma kararı aldığı İstanbul Esenyurt'taki matbaasını sattığını açıkladı. Demirören Grubu DPC'yi Baykar Makina A.Ş.'ye sattığını KAP'a bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirören Medya DPC tesislerini kime sattı? Hürriyet gazetesi İstanbul Esenyurt'taki matbaasını sattığını açıkladı: Demirören DPC tesislerini hangi şirkete sattı?

Demirören Grubu, 1 Ekim 2022 tarihinde kapatma kararı aldığı İstanbul Esenyurt'ta bulunan Demirören Printing Center (DPC) tesisini sattığını açıkladı.

Konu ile ilgili KAP'a bir açıklama gönderen Demirören Grubu, DPC tesislerini Baykar Makine A.Ş.'ye 816 milyon 551 bin 400 lira bedelle sattığını duyurdu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

DEVİR İŞLEMİ TAMAMLANDI

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel'de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 816.551.400,00.-TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.”

1 EKİM'DE KAPATMIŞTI

Demirören Holding’e ait en önemli baskı tesisi kapanma kararını Ekim 2022'de duyurmuştu. Holding’in iştiraki Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada Demirören Print Center’a bağlı Esenyurt’ta bulunan İstanbul DPC Şubesi'nin 1 Ekim 2022 tarihinde faaliyetlerini sona erdireceği duyurulmuştu.

105 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Kapanmayla birlikte baskı birimindeki 105 çalışanın iş akitleri feshedilecek, 15 milyon liralık kıdem ve ihbar tazminatı ödendi. Demirören Holding’e bağlı DPC’nin İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Adana ve Almanya’nın Frankfurt şehrinde üretim tesisi bulunuyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin