Demirel'in cenaze törenine Rus medyası yorumu: 50 yılı yan yana getirdi

Rus medyası, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenaze törenini böyle yansıttı.

Google Haberlere Abone ol
Demirel'in cenaze törenine Rus medyası yorumu: 50 yılı yan yana getirdi

Çarşamba günü hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenaze törenini yansıtan Rus medyası “Demirel’in cenaze töreni son 50 yılı yan yana getirdi” yorumlarını yaptı.



Sputnik haber ajansı Demirel için “Son ortak hafıza” nitelemesini yaptığı haberinde “91 yaşında vefat eden 11. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1960'lı yılların siyasi aktörleri ile günümüzün aktörleri arasındaki son bağ, son ortak hafızaydı. Demirel'in cenaze töreni ülke yönetimine damga vurmuş ve vurmakta olan liderleri belki de bir daha mümkün olmayacak şekilde bir araya getirdi” dedi. Haberde şöyle devam ediliyor:



“Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında ya da Cumhuriyet'in ilk yıllarında dünyaya gelmiş ve tıpkı Demirel gibi 1960'lı yılların siyasi aktörlerinden olan Vefa Tanır, Nahit Menteşe, Necmettin Cevheri, Esat Kıratlıoğlu, İsmet Sezgin gibi isimler cenazeye katıldı.



Onların yanında 1970'li, 80'li, 90'lı ve 2000'li yılların aktörleri de vardı; Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Tansu Çiller, Devlet Bahçeli, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu gibi…"



Bunun ardından “Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alparsalan Türkeş'in ölümlerinin ardından, darbeleri ve birçok çalkantılı süreci tecrübe etmiş bir devir, siyasetin son yarım yüzyılı ve bugünün siyasetçilerini bir araya getirebilecek belki de son cenaze töreni Demirel'inkiydi” denilen haberde, Demirel'in vefatı nedeniyle Ankara'da yapılan cenaze törenine 9 ülkeden devlet yetkilisinin de hazır bulunduğunu dikkat çekiliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin