Demet Akbağ'ın yeni filmi 'Hükümet Kadın'ın fragmanı yayınlandı

Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği, Demet Akbağ'ın yanı sına çok sayıda usta oyuncunun rol aldığı "Hükümet Kadın"ın tanıtım filmi bugün yayına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Demet Akbağ'ın yeni filmi 'Hükümet Kadın'ın fragmanı yayınlandı


Davacı, Tersine Dünya, Vizontele, Vizontele Tuba, Neredesin Firuze, Organize İşler, O… Çocukları, The Net 2.0, Kurtuluş Son Durak ile seyircinin karşısına çıkan, Ata Demirer’le birlikte oynadığı Eyyvah Eyvah serisinde Firüzan’a hayat veren ve uzun süre konuşulan bir performansa imza atan Demet Akbağ, şimdi de Hükümet Kadın’da 8 çocuklu, Güneydoğu’nın ilk kadın belediye başkanı Xate’nin komik hikayesini beyazperdeye taşıyor.



Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini üstlenen Sermiyan Midyat'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip film, 1 Şubat'ta vizyona girecek!



Filmin konusu:



8 Çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate'nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Birgün, başına gelenler onun da Midyatlıların da hayatını değiştirir. Okuma yazması olmayan Xate, Midyat Belediye Başkanı olur. Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate'yi yolundan döndürmez.



Hükümet gibi kadın Xate, işleri elinin hamuru ile çözmenin yolunu her seferinde bulur. Midyat'ta henüz kimse farkında olmasa da sadece onun için değil tüm ülke için hayat eskisi gibi değildir aslında.



Hükümet Kadın Künye:



Yapım: BKM



Yazan & Yöneten : Sermiyan Midyat



Müzik: Cem Yıldız



Oyuncular:



Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Ercan Kesal, Gülhan Tekin, Burcu Gönder, Cezmi Baskın, Renan Bilek, Ayberk Attila, Rıza Akın, Bülent Çolak, Olgun Toker, Haki Biçici, Ahmet Sarsılmaz, Bahadır Efe, Doğukan Polat, Levent İdem, İpek Bilgin, Aziz Sarvan, Ali Tutal, Orçun Kaptan, Sarp Aydınoğlu, Nazmi Kırık, Kemal Uçar, İpek Elban, Dilek Yorulmaz, Muhittin Oymakçıer




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin