Dekolte krizi ünlü gazeteciyi isyan ettirdi: Kamuda türban serbest, ekranda dekolte yasak!

Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, atv ekranlarında baş gösteren dekolte krizini bugünkü köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Dekolte krizi ünlü gazeteciyi isyan ettirdi: Kamuda türban serbest, ekranda dekolte yasak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik tarafından dekolte konusunda eleştirilen, ‘Veliaht’ yarışmasının sunucusu Gözde Kansu, kanaldaki işinden oldu. Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, Gözde Kansu'nun dekoltesi hakkında yapılan yorumları bugünkü köşesinde değerlenirdi. Ekrana yasakların bu şekilde geldiğini belirten Semercioğlu'nun yazısı şu şekilde:



"Kamuda türban serbest, ekranda dekolte yasak!



Tesadüfe bakın ki, kamuda türbanın serbest kalmasıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in televizyondaki sunucunun dekoltesine ayar vermesi aynı güne denk geldi...



İlki medya tarafından alkışlarla karşılandı.

İkincisi için Çelik’e söz söyleyen tek bir kişi çıkmadı.

Peki, çok önemli adımla bir yandan tarihi türban yasağını ortadan kaldırırken, diğer taraftan başka bir yasağın öncülüğünü yapmak bir büyük çelişki değil mi?

Hüseyin Çelik, “Dün merkez medyadan bir kanalda, bir yarışma programı vardı. Bir baktım, sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz böyle kardeşim” diyor...

Hemen ardından, “Kimsenin kıyafetine karıştığımız yok” hatırlatmasını yapıyor ama doğrudan kıyafete karışıp ayar vermeye de devam ediyor.

“Umuma açık yayın yapan televizyonlarda kıyafet seçiminin bir hassasiyeti vardır. Aşırı bir gece kıyafetiyle gelip çok seyredilen bir televizyonda sunuculuk yapabilir misin? Bu hoş karşılanır mı? Dünyanın hiçbir yerinde bu hoş karşılanmaz...”

Sözler bu! Ama Çelik’e kalırsa kimsenin kıyafete karıştığı yok...

Kimse de kalkıp bir siyasetçinin ekrandaki bir görüntüye böyle doğrudan müdahil olmasını tartışmıyor..."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin