Dehşete düşüren görüntü. Görenler şokta. Nehir bu hale geldi. Kırmızıya dönen nehir korku yarattı

Japonya'dan çok ilginç ve bir o kadar da korkutan bir görüntü geldi. Esrarengiz bir şekilde Nago şehrinde yer alan bir nehir resmen kırmızı akmaya başladı. Halkı korkutan bu görüntü sonrası yetkililer açıklama yaptı ve bu rengin bira fabrikasından kaynaklandığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dehşete düşüren görüntü. Görenler şokta. Nehir bu hale geldi. Kırmızıya dönen nehir korku yarattı

Japonya'da bir limanda meydana gelen gıda boyası sızıntısı, bir akarsuyu kan kırmızısı rengine boyayınca bölge sakinleri esrarengiz değişim sebebiyle korkuya kapıldı.

Japonya'nın Okinawa prefaktörlüğünün Nago şehrindeki nehrin görüntülerinde akarsuyun renginin koyu kırmızıya döndüğü görülüyor.

Orion Breweries bira fabrikası, kısa süre sonra açıklama yayımlayarak "çok büyük sıkıntı ve endişeye neden oldukları" için özür diledi.

Bölge sakinleri, kırmızı akarsuyu sosyal medyada "dehşet verici" ve "zehirli" diye niteledi.

Sızıntının bira fabrikasının soğutma sistemlerinden birinde başladığı ve muhtemelen salı günü meydana geldiği belirtildi. Japon medyasında çıkan haberlere göre, yerel saatle sabah 9.30 sularında sızıntı durduruldu.

Dehşete düşüren görüntü. Görenler şokta. Nehir bu hale geldi. Kırmızıya dönen nehir korku yarattı

Şirketten özür geldi

Japonya'da bira fabrikası limanı kan kırmızısına çevirdiği için özür diledi 

Bira fabrikası yetkilileri renk değişimine propilen glikol kimyasalının yol açtığını söyledi.

Fabrikalar bu kimyasalı soğutma işleminde gıda katkı maddesi olarak kullanıyor.

ABD Toksik Maddeler ve Hastalık Kayıt Ajansı, ilaç ve kozmetik sektörlerinde yaygın kullanılan bu maddenin "genel olarak güvenli kabul edildiğini" belirtti.

Bira şirketinin başkanı Hajime Murano, firmanın sızıntının nasıl meydana geldiğini araştırdığını söyledi. Yetkili, gelecekte böyle bir sızıntının tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli adımları atacaklarını da sözlerine ekledi.

Okinawa Times gazetesinin haberine göre yerel bir sağlık yetkilisi sızıntı nedeniyle "çevre üzerinde büyük bir etki" beklenmediğini söyledi.

Japon tatil kenti Nago, balıkçı limanları ve ananas çiftlikleriyle tanınıyor.

Independent Türkçe'den Arpan Rai'nin haberi 

Etiketler nehir kirlilik japonya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin