Değeri 2 milyon liraydı ama denize geri bıraktı. Bartın'ın Amasra ilçesi bu balıkçıyı konuşuyor

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir balıkçı örnek bir davranış sergiledi ve herkese ders niteliğinde sözler sarf etti. Mezgit avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçı değeri 2 milyon liraya yakın olan bir balık türü yakaladı ancak fotoğraf çektikten hemen sonra serbest bıraktı ve sebebini şöyle açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Değeri 2 milyon liraydı ama denize geri bıraktı. Bartın'ın Amasra ilçesi bu balıkçıyı konuşuyor

Bartın açıklarında avlanan bir balıkçı, havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı. Şaşıran balıkçı, nesli tükenme tehdidi altında bulunan balığı denize geri bıraktı.

Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında mezgit avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçı, Ahatlar mevkisinde havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı.

Sibirya bölgesinde nehirlerin denize döküldüğü bölgelerdeki nehirlerde görülen balık ile hatıra videosu çeken Yavuzyiğit, balığı yeniden denize bıraktı.

Bu sezon ikinci kez aynı balığa rastladığını belirten balıkçı Yavuzyiğit, "Aslında görünce çok şaşırdım. normalde bu bölgede bulunan bir balık değil. Bana ikinci defa denk geldi. Neslinin tükenmekte olduğunu bildiğim için çok kısa bir süre misafir ettim. Hemen denize geri bıraktım. Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Cem Yavuzyiğit ve beraberindeki balıkçılar, Sibirya Mersin balığını denize bıraktıktan sonra bölgedeki mezgit avına devam etti.

MERSİN BALIĞININ ÖZELLİKLERİ

Mersin balıkları kıkırdak iskeletli olup, Acipenseridae familyasına mensupturlar. Acipenseridae familyası Acipenser ve Scaphirhynchi olmak üzere iki alt familyaya
ayrılmakta ve bazı araştırmacılarca Scaphirhynchi’nin sadece Kuzey Amerika ve Aral Denizinde bulunan familyaya ait 5 türün olduğunu belirtmiştir. Diğer 21 tür ise
Acipenser alt familyasına aittir. Mersin balıkları anadrom balıklar grubundandır.

Az tuzlu denizler, tuzlu okyanus sularlından nehirlere, serin göllere ve ırmaklara kadar, çok değişik su koşullarına girebilmekte ve adapte olabilmektedir. Mersin balıklarında yüzgeçler kıkırdak ışınlarla desteklenmekte ve kuyruk yüzgecinin üst lobu uzamıştır. Burun uzamış,
ağız yuvarlak, dişsiz ve aşağı bakışlıdır. Bıyıklar bazı türlerde düz, yuvarlak, bazı türlerde üzerinde küçük püsküller bulunur. Baş kemiksi bir deriyle zırh şeklinde kaplanmıştır. Sırtta bir, yanlarda birer ve karında iki sıra olmak üzere beş sıra kemik plaka bulur. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin