Defne Samyeli'ye ceza kesen TÜİK'ten açıklama!

Ekran yüzü hakkında yasal müeyyide uygulandığını bildiren TÜİK Başkanı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Defne Samyeli'ye ceza kesen TÜİK'ten açıklama!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, Defne Samyeli'nin, Hanehalkı Bütçe Anketi'nde örnek hanelerinden biri olduğunu ve bu konuda yazılı olarak çalışma öncesinde bilgilendirildiğini ifade ederek, kendisi hakkında araştırmaya katılmayacağı yönündeki cevapları üzerine gerekli yasal müeyyidenin uygulandığını bildirdi.



Aydemir, yaptığı açıklamada, kurumun bu yıl 73 araştırma yürüttüğünü, bunlardan birinin de Hanehalkı Bütçe Anketi olduğunu belirtti. 



Birol Aydemir, bu anketin temel amaçları arasında, hanehalklarının tüketim harcaması kalıplarında meydana gelen farklılıkların belirlenmesi, mutlak yoksulluk hesaplarının yapılması ve tüketici fiyat endeksi hesabına gerekli olan mal ve hizmet sepetinin oluşturulması bulunduğuna değindi.



Defne Samyeli'nin bazı basın organlarında yayımlanan açıklamalarının incelendiğini ifade eden Aydemir, şunları kaydetti:



"Söz konusu kişi araştırmalarımızdan Hanehalkı Bütçe Anketi'nde örnek hanelerimizden bir tanesidir. Kendisi bu konuda yazılı olarak çalışma öncesinde bilgilendirilmiştir. Bu araştırmaya katılmayacağı yönündeki cevapları üzerine gerekli yasal müeyyide uygulanmıştır. Basında çıktığı gibi personelimizin Defne Samyeli'nin evinde bir ay kalması asla söz konusu değildir.



Söz konusu anket, Türkiye genelinde 2002 yılından itibaren örnekleme yöntemine göre belirlenen her ay 1104, yılda toplam 13 bin 248 hanehalkı ile gerçekleştirilmektedir. Anket kapsamında hanehalkları tarafından yapılan harcamaların kendilerine bırakılan harcama kayıt defterlerine kaydedilmesi istenmektedir. Bu anket kapsamında TÜİK personeli tarafından hane halkları bir aylık süre içerisinde ortalama 6 ila 8 defa ziyaret edilerek haftalık harcama kayıtlarını içeren defterler kendilerinden alınmaktadır. Örnek hanehalklarının yaptıkları harcamaları kaydetmek için her gün 15 dakika zaman ayırması yeterlidir." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin