Defne Samyeli ile Mustafa Sandal davasında flaş karar!

Şarkıcı Mustafa Sandal, 'Beni Ağlatma' isimli kitabında sunucu Defne Samyeli hakkında yazdıkları nedeniyle yargılandığı davada, söz konusu ifadelerin 'hakaret' suçunu oluşturmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Defne Samyeli ile Mustafa Sandal davasında flaş karar!

Defne Samyeli, şarkıcı Mustafa Sandal’ın, 'Beni Ağlatma' isimli kitabında kendisi hakkında yazdıkları nedeniyle, 'hakaret' suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına Defne Samyeli ve Mustafa Sandal katılmadı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; duruşmada esasa ilişkin savunma yapan Samyeli’nin avukatı, Mustafa Sandal’ın kitapta müvekkili ile ilişki yaşadığını açıkça söylediğini anlatarak, "Bir ifadenin onur kırıcı olup olmadığı bir kişinin toplumdaki yeri belirler. Müvekkilim sanatçı olup toplum tarafından tanınan biridir. Bu ifadeler açıkça müvekkilimin şeref ve onuruna zarar vermektedir” dedi.

'SANIKLA İLİŞKİ YAŞAMAK BİR KADINI NASIL ONORE EDECEK?'

Sandal’ın yaptığı savunmada, “Defne hanımı onore etmek için yazdım” dediğini söyleyen avukat, “Sanık ile ilişki yaşamak bir kadını nasıl onore edeceğini de anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sandal’ın avukatı ise yaptığı savunmada, ünlü sunucunun avukatının savunmasında Samyeli ve Sandal’ın birbirlerini hiç tanımadıkları gibi anlattığını söyleyerek, “Müvekkilim sanki hayali bir şey yazmış gibi anlatıyor” şeklinde konuştu.

'İFADELER SUÇ DEĞİL'

Avukat, mahkemeye 20 yıl önce çekilen ve Mustafa Sandal ile Defne Samyeli’nin bir fotoğrafını da mahkemeye delil olarak sundu. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Mustafa Sandal’ın 'hakaret' suçunu işlediği iddia edilen ifadelerin kanunda suç olmadığını belirterek beraatine karar verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin