DBP Genel Merkezi ve bürosuna sabah baskını. HDP Twitter hesabından açıklama yaptı: Keskin Bayındır ve yöneticiler gözaltına alındı

HDP'nin bileşenlerinden biri olan Demokratik Bölgeler Partisi'nin Genel Merkez binasına ve birçok il binasına baskın yapıldı. Partinin yöneticilerinin gözaltına alındığı iddia edildi. HDP, konu ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı, "DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve yöneticiler gözaltına alındı" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
DBP Genel Merkezi ve bürosuna sabah baskını. HDP Twitter hesabından açıklama yaptı: Keskin Bayındır ve yöneticiler gözaltına alındı

HDP'nin bileşenlerinden biri olan Demokratik Bölgeler Partisi'nin Genel Merkez binasına ve birçok il binasına baskın yapıldı.

Partinin yöneticilerinin gözaltına alındığı iddia edildi. HDP, konu ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı, "DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve yöneticiler gözaltına alındı" ifadeleri kullanıldı.

Anayasa Mahkemesi'nde görülen HDP davasından olası bir kapatma kararı çıktığında parti yetkililerinin DBP çatısı altında seçime girmeyi planlıyordu. 

HDP’nin Twitter hesabından baskınlara tepki açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bileşen partimiz Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi ve il örgütleri basılarak DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve yöneticileri gözaltına alınıyor. Bu darbe ve siyaseti yasaklama girişimi iktidarın korkusunun göstergesidir. Kürt halkını bu saldırılarla yıldıramazsınız.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin