Dayanışma nöbeti düzenleyecekler! Gazetecilerden gazetecilere çağrı!

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü kentlere gidip dayanışma nöbeti gerçekleştirecek, haber yapacaklar...

Google Haberlere Abone ol
Dayanışma nöbeti düzenleyecekler! Gazetecilerden gazetecilere çağrı!

Gazeteciler sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların sürdüğü Kürt illerinde zor koşullar altında çalışan meslektaşlarıyla dayanışma nöbeti düzenliyor.



Gazeteciler, her hafta grup halinde sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü kentlere gidip, haber yapacak.



"Gerçeğin peşindeyiz"



"Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız” diyen gazeteciler, nöbete katılım için çağrı yaptı.



Çağrı metinde şu ifadeler yer aldı:



“Halkın haber alma hakkı için canı pahasına çalışan meslektaşlarımızla dayanışmanın batıdaki biz gazetecilerin de en temel görevlerinden biri olduğu düşüncesindeyiz ve bu düşünceyle silahların gölgesinde görev yapan meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.



“Basın meslek örgütlerinden ve gazetecilerden oluşan bir heyetin sokağa çıkma yasakları ile baskı altında tutulan bölge illerine yapacağı ziyaretin ardından, bizler de meslektaşlarımızla dayanışmak için, gazeteciler üzerindeki baskıların son bulması için, gazeteciliğin suç olmadığını anlatmak için, halkın haber alma hakkı için bölgeye gideceğiz.



“Gazeteci meslektaşlarımızla birlikte çalışıp, onların üzerindeki baskıların kalkması için dayanışma duygularımızı götüreceğiz. Her hafta bir grup gazeteci olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlere giderek, haber yapacağız.”



Katılmak için



Dayanışma için ilk grup önümüzdeki hafta yola çıkacak. Nöbete kimlerin katılacağı bu hafta içinde belli olacak. Dayanıma nöbeti, sadece bu haftayla sınırlı kalmayacak. Katılmak isteyen gazeteciler katılabileceği tarihlerle birlikte dayanismanobeti@gmail.com adresi ile iletişime geçmeleri gerekiyor.



Çağrıda nöbete katılacak olan gazetecilerin, halihazırda orada çalışan gazetecilerle koordineli çalışması, masrafları kendilerinin karşılaması ve kendi sorumluluğunu alması gerektiği vurgulandı.(www.bianet.org)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin