Davutoğlu'na yakın medya organlarına operasyon mu başladı?

Mansur Topçuoğlu'nun dün akşam görevden alınmasıyla, kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesinin durumunun ne olacağı merak konusu oldu...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'na yakın medya organlarına operasyon mu başladı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Haliç Üniversitesi’nin faaliyet iznini geçici olarak durdurdu. YÖK’ten Anadolu Ajansı’na yapılan açıklamaya göre kararın gerekçesi ise “kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörlerinin ortaya çıkması”



Dün gerçekleşen Yükseköğretim Genel Kurulu’nda YÖK Denetleme Kurulunun Haliç Üniversitesinde yaptığı 2014-2015 eğitim-öğretim yılı genel denetimlerindeki tespitleri masaya yatırıldı. Tespitler sonunda, “kötü yönetim” nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı tespit edilen üniversitenin, büyük oranda mali sorunlar içinde olduğu ortaya çıktı.



YÖK Denetleme Kurulu, bunun sonucunda “kötü yönetim sonucunda ortaya çıkacak risklerin bertaraf edilmesi, öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarının korunması, eğitim ve öğretimin devam edebilmesi ve faaliyetlerin sürdürülebilmesi için ilgili mevzuat hükümlerince, kamusal sorumluluk gereği geçici bir tedbir olarak üniversitenin faaliyet izninin durdurulması” önleminin uygulanması yönünde karar verdi.



Yeni mütevelli heyeti belirlenecek



Kararla, Haliç Üniversitesinin yönetimi, garantör üniversite olan İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredildi. Buna göre, Haliç Üniversitesinin yeni mütevelli heyeti belirleninceye kadar heyetin görevlerini, İstanbul Üniversitesinin yönetim kurulu yürütecek.



YÖK yetkilileri, Haliç Üniversitesinin öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin