Davutoğlu İngiliz basınına konuştu: Cihatçıların Suriye'ye gitmelerini durduramayız

İngiltere’de iki gazeteye konuşan Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye’den kaçanlara yardım ettiğini, sınırları kapatırlarsa yardım yapamayacaklarını, bu yüzden de cihatçı geçişlerinin durduramayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu İngiliz basınına konuştu: Cihatçıların Suriye'ye gitmelerini durduramayız

İngiliz Independent ve Times gazetelerine röportaj veren Başbakan Ahmet Davutoğlu,  “Cihatçıların Suriye'ye gitmelerini durduramayız” dedi. Davutoğlu, bunun nedenine dair ise Suriye’den kaçanlara yardım etmek için kapıları açık tutmak zorunluluğu olduğunu söyledi.



Davutoğlu, İngiltere gezisi sırasında Independent'ın Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn ve Times'ın diplomasi editörü Roger Boyes'a konuştu. Her iki gazetenin de dün yayınladığı röportaj için Independent “Gönüllü cihatçıların Suriye'ye akını 'durdurulamaz'...” başlığı kullandı. Times ise Davutoğlu'nun sözleri ile ilgili olarak birinci sayfasında “Cihatçıları durdurmaya hayır” dedi. Gazetedeki haberin başlığı ise “Türkiye Başbakanı itiraf ediyor: Cihatçıların Suriye'ye gitmelerini durduramayız.” Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin