Davutoğlu basın özgürlüğü raporunu eleştirmişti, Freedom House direktörü korktu!

Düşünce kuruluşunun direktörü, Dışişleri Bakanı'nın çıkışından sonra adını sakladı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu basın özgürlüğü raporunu eleştirmişti, Freedom House direktörü korktu!

Düşünce kuruluşu Freedom House’un Türkiye’yi yıllık raporunda ‘özgür değil‘ sınıfına düşürmesi ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun raporu ‘Algı operasyonu‘ diye niteleyip reddedilmesini istemesi sonrası, gözler kuruluşun ifade ve basın özgürlüğü bölümünün direktörü Dr. Karin Deutsch Karlekar’a çevrildi. Karlekar, Freedom House’da bizzat Türkiye üzerinde de çalıştığı için eleştirilerin birinci elden muhatabı.



DİKEN’in görüştüğü Karlekar, Türkiye’de bazı çevrelerden yükselen eleştirilere yanıt verdi; Türkiye raporunu hazırlayan analistlerinin kimliğini açıklamaktan çekindiğini söyledi.



Türkiye’den böyle bir tepkiyi bekliyor muydunuz?



Böyle şeyler özellikle notunu düşürdüğümüz ülkelerde başımıza geliyor. Bilhassa da ‘özgür değil’ sınıfına aldığımız ülkelerden ciddi tepki gelebiliyor çünkü bu tanımlama epey sert. Tabii bir de Türkiye önemli bir ülke ve yoğun bir yıl geçiriyor. Bunlardan dolayı pek şaşırmadım. Bütün endekse baktığımızda, Türkiye gibi büyük bir ülkenin ve demokrasinin ‘özgür olmayan’ sınıflandırmasına kayması muhtemelen yılın en önemli haberi oldu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin