Davutoğlu AA'nın hangi fotoğrafını seçti?

Başbakan Davutoğlu "AA Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu AA'nın hangi fotoğrafını seçti?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.



Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, AA'nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen yılın fotoğrafı oylamasında, oylamaya sunulan haber ve yaşam kategorisindeki eserleri değerlendirdi. 



Başbakan Davutoğlu, oyunu, haber kategorisinde, Fatih Aktaş'ın "Musul'da rehin alınanlar, Türkiye'de", yaşam kategorisinde ise Metin Aktaş'ın "Pakistan'da mülteciler" başlıklı fotoğraflar için "hayırlı olsun" diyerek kullandı.



Yaşam kategorisinde oyunu kullandığı ve kucağında küçük bir çocukla objektife yansıyan Pakistanlı kız çocuğunun yer aldığı "Pakistan'da mülteciler' başlıklı fotoğrafı inceleyen Davutoğlu, "Çocukların olduğu yerde hayat vardır. Gözlere bakın, güzelliğe bakın. Allah muhafaza etsin" dedi.



"Musul'da rehin alınanlar, Türkiye'de" başlıklı fotoğrafta, Irak'ın Musul kentinde alıkonulan Türk rehinelerinin kurtarılmasının ardından, kendilerini Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'da bekleyen yakınlarının sevinç gösterisi yer alıyor. 



"Pakistan'da mülteciler" başlıklı fotoğrafta ise, Pakistan'da, ülkenin Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban militanlarına karşı başlatılan geniş çaplı operasyondan kaçan bölge sakinleri için Bannu bölgesinde kurulan mülteci kamplarından bir görüntü bulunuyor. Fotoğrafta, bir kız çocuğu, kucağında ve yanındaki çocukla objektiflere yansıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin