David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti

Her ne kadar “illüzyonist” denildiğinde aklımıza ilk olarak David Copperfield gelse de tüm zamanların en iyi illüzyonisti Harry Houdini’dir. Houdini, insanların gözü önünde bir fili bile kaybetmişti. İşte muhteşem sihirbaz Houdini’nin hikayesi…

Google Haberlere Abone ol
David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti

Harry Houdini, 24 Mart 1874´de Budapeşte´de doğdu, babası bir hahamdı. Ailenin maddi durumu iyi olmadığı için Houdini 8 yaşına geldiğinde çalışmaya başladı. 13 yaşında çalışmak için tek başına New York’a gitti. Amacı para kazanıp ailesine yollamaktı. 5 yıl sonra babası ölünce, annesi ve kardeşleri Houdini’nin yanına taşındı.

David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti

Artık gündelik işlerde çalıştığı para yetmiyordu. İllüzyonla ilgilenen Houdini bu işten kazanç sağlamaya yöneldi. İlk sahne gösterileri basitti; iskambil kağıtlarıyla kağıt hileleri yapıyor, şapkadan tavşan çıkarıyordu. Daha sonra ise kendini kelepçeledi, zincirledi ve bunları hızlıca açmaya başladı. Kimse Houdi’nin bunu nasıl yaptığını çözemiyordu.

David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti - Resim : 2

HÜCREDEN ÇIKABİLDİ

Öyle ki polisler bir gün onu bir hapishane hücresine koydular ve “buradan çık” dediler. Houdini birkaç dakika sonra cezaevinin koridorlarında geziniyordu. Görenler gözlerine inanamadı ama Houdini bunu da bir gösteriye çevirdi. Artık gösterilerini cezaevlerinin önünde yapıyordu.

Bütün bu olayların ardından yapılan incelemelerde Houdini´nin nasıl serbest kaldığını gösteren en küçük bir kanıt bulunamaması nedeniyle, hızla büyüyen ünü mucizeyle birleşti. Deli gömleği giydiriliyor, iyice sıkıştırıldıktan sonra üstüne metrelerce ip bağlanıyordu ve Houdini genelde seyircilerin gözü önünde tamamıyla görülebiliyordu.

David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti - Resim : 3

1918´de New York Hipodromu´nda Jenny adlı fili binlerce insanın gözü önünde yok etti. Bunu nasıl yaptığı tam olarak bilinmiyor aslında Houdini, birçok sahne hilesinin yaratıcısı ve bulucusuydu.

David Copperfield değil Harry Houdini! İşte dünyanın en büyük sihirbazı. Hücreden kurtuldu, fili bile yok etti - Resim : 4

EFSANENİN ÖLÜMÜ

22 Ekim 1926´da Houdini, Montreal´de Princess Tiyatrosu´nda gösteri yapacaktı, aynı gün McGill Üniversitesi´nde Ruhçuluk üzerine bir konferans vermişti. Akşama doğru soyunma odasındaki yatakta yatarken üniversiteden genç bir boksör geldi. Houdini´nin mide kaslarının çok güçlü olduğunu duymuştu; gerçekten de böyle gösterileri vardı, vurulan yumrukların gücü ne olursa olsun dayanabiliyordu. Genç boksör bunu denemek istiyordu ve Houdini kabul edince boksör onu yumruklamaya başladı.

Oysa Houdini gösterilerden önce uzun bir hazırlık yapıyor ve mide kaslarını adeta kitleyebiliyordu. O gün yeterince konsantre olmamıştı ama daha da kötüsü apandisitinin patladığını bilmiyordu. Yumrukların ardından gösteriye çıkmaya hazırlanırken birden fenalaştı ve hemen hastaneye kaldırıldı.

Hani sahnede ölmek deyimi vardır ya, Houdinin ölümü de böyle oldu. Gösterisi sırasında hayatını kaybetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin