'Darbe sevicileri sevindiren bir ceza olmamalı'

Sevda Noyan’ın Ülke TV'de konuk olduğu Arafta Sorular programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür” tehditleri ile ilgili RTÜK Başkanı'ndan açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Darbe sevicileri sevindiren bir ceza olmamalı'

Sevda Noyan’ın Ülke TV'de konuk olduğu Arafta Sorular programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür” tehditlerine Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ceza verilip verilmeyeceği merak konusu olmuştu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı canlı yayında Ülke TV'deki skandal yayınla ilgili açıklamada bulundu.

Ebubekir Şahin şunları söyledi:

“Ülke TV’de talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama yapıldı. Komşularıyla ilgili bir söylemde bulunuldu. Tabii burada güzel olan şu. İlgili televizyon kuruluşu bir açıklama yaptı. Böyle bir söyleme katılmadıklarını Darbeyi kınammanın ötesinde söylemlerin asla altında imzalarının olmayacağını söylediler. Bu bizim için sevindirici bir haber. Bu özürler Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil.”

Ebubekir Şahin ayrıca RTÜK toplantısına katılmadığı, skandal yayının RTÜK gündemine alınmadığı haberlerine böyle tepki gösterdi:

"Nedir sizdeki bu RTÜK ve RTÜK Başkanı düşmanlığı. Kaç kez söyledim. 3 ay önce belirlenen başka bir toplantım sebebi ile şehir dışındaydım. Mazeretli değildim,raporlu hiç değildim sadece görevliydim. Halkımıza bile bile yalan söyleyerek kin ve nefrete sevk etmeyin.Yaptığınız suçtur!"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin