Darbe girişimine üniversiteler de sessiz kalmadı!

İAÜ darbe girişimini lanetledi, 'Demokrasiye Sahip Çık' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimine üniversiteler de sessiz kalmadı!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun, Türkiye’nin demokratik hukuk düzenine ve milli iradeye yönelik gerçekleştirdiği darbe girişimini “Demokrasiye Sahip Çık” toplantısı ile kınadı. İAÜ Florya Yerleşkesi’ndeki toplantıya üniversite akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı.



Darbe girişimini esefle kınadığını vurgulayan İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Bir avuç eşkıyanın kalkışması ve vatanımıza ihanet hareketi en ağır biçimde bedelini ödeyecektir. Aramızdaki din, dil, ırk, mezhep bütün bu farklılıklar bizlerin ortak zenginliğidir. Bunları ortak zenginlik kabul ederek el birliğiyle ülkemizi dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek bir düzeye getirmeliyiz. Onun için bu aziz milletteki hiçbir bireyin ümitsizlik içerisine kapılmamasını ısrarla istirham ediyorum.” dedi.



“KORKU İMPARATORLUĞU KURMAK İSTEYENLERE ASLA FIRSAT VERMEYİN”



Halkı korku ve tedirginliğe sevk etmek maksadıyla yapılanlara karşı sağduyulu olunması gerektiğini altını çizen Dr. Mustafa Aydın “Korku imparatorluğu kurmak isteyen, halkın arasında tedirginlik yaratmak isteyen bu tür düşüncelere asla ve asla fırsat vermeyin. Allah-ü Teâlâtüm kutsal kitaplarda ortak bir ayet bildirmiştir. Allah sizlere ne ihtiyacınız varsa o olarak yeter de artar bile. Ümitsiz kalmak insanı dinden çıkarıyor.”şeklinde konuştu. Toplantı, darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan dua ile tamamlandı.



“MİLLİ İRADEYE YÖNELİK KALKIŞMA GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ



İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, darbe girişimini kınayan bir bildiri de yayınlandı.



"Türk Silahlı Kuvvetleri içinde küçük bir grubun, Türkiye’nin demokratik hukuk düzenine ve milli iradeye yönelik kalkışma girişimini şiddetle kınıyoruz.” denilen bildiride şu ifadelere yer verildi:



“Türk Silahlı Kuvvetleri içinde küçük bir grubun, Türkiye’nin demokratik hukuk düzenine ve milli iradeye yönelik kalkışma girişimini şiddetle kınıyoruz.



Demokratik gelişmeleri algılamaktan aciz, zihniyeti 1900’lerde kalmış, münferit kesimlerin Türk Milletinin oyları ile seçilmiş, meşru ve demokratik kişi ve kurumlara yönelik girişimlerinin, dün olduğu gibi bugün de meşruiyetinin bulunmadığını bir kez daha ifade etmek isteriz.



Üniversitemiz, milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. Biliyoruz ki; hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir!



"İAÜ darbe girişimini kınadı, 'demokrasiye sahip çık' dedi!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin