'Dante'nin İstanbul Cehennemi' çıktı!

Osman Balcıgil'in yeni romanı Destek Yayınları'ndan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Dante'nin İstanbul Cehennemi' çıktı!

Yazar Osman Balcıgil’in yeni romanı “Dante’nin İstanbul Cehennemi” Destek Yayınları arasında çıktı. Balcıgil bu romanında “gizli ilimler”i İstanbul dekoruna taşıyor. 



-İtalyan kökenli Pisani ailesinin genç oğlu Duran, İlahi Komedyayı İstanbul dekorunda oynamaya neden karar verdi?

-Koyu bir Katolik olan Bayan Pisani ile gizemci Bay Pisani, oğullarının İstanbul Cehennemine doğru çıktığı yolculuktan nasıl etkilenecekler?

-Karanlık İstanbul’un esrarengiz kralı Erdoğan Bey ile Fransız düşünür Michel Faucoult ve İspanyol ressam Salvador Dali’yi hangi "hassas çizgi" birleştiriyor?

-Nasıl bir "büyülü gerçeklik" onun gibi bir adamı İlahi Komedyaya bağlayabilir?

-Karargâhı Süleymaniye’de bulunan mistik bir tarikatın üyesi olan yönetmen Cebrailin, akıllara durgunluk veren planı sonuç verecek mi?

-Dante’nin büyük aşkı Beatrice’i canlandıran dünyalar güzeli Gizem herkesten neyi gizliyor?

-İlahi Komedyanın en önemli karakterlerden biri olan Charonu sahneye taşıyacak sürpriz oyuncu kim ve "aklını kontrol altında tutarken iradesini nasıl askıya alabiliyor?"

-Charon, "her istediğini yerine getirebilenin emri"yle başlayacak ve yedi gün sürecek İlahi Komedya macerasında, başrol oyuncusu Durandan özenle hangi büyük sırrını saklıyor?



Bu romanda birçok ilginç sorunun yanıtlarını bulacaksınız.



“Oğlu okumasını tamamlayıp İlahi Komedya’yı kendisine uzatınca, orta yaşlarını çoktan geride bırakmış Bay Pisani, gömlek cebinde taşıdığı yakın gözlüğünü taktı, kitabın kapağını kaldırdı ve derhal oğlunun beklediği tepkiyi verdi:



“Muhteşem bir el yazısı! Kitabın sahibi kaligraf mıdır nedir?” Duran babasına cevap vermedi, sadece başını sallamakla yetindi. Kırmızı yanakları ve masaya baskı yapan göbeğiyle yemeye ve içmeye düşkün olduğunu ele veren Bay Pisani, sağ elinde tuttuğu kitabı sol eline aktardı, şarap kadehine hamle edip hatırı sayılır bir yudum aldı. Sıra ondaydı. Az önce oğlunun okumuş olduğu yazıyı, yüksek sesle bir kez de o okudu.” (Kitaptan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin