Damak çatlatan sütlacın sırrı bulundu: Meğer tam kıvamında sütlaç böyle yapılıyormuş. Lezzetli ve kıvamlı sütlaç yapmanın püf noktaları

Sütlaç, Türk mutfağında severek tüketilen sütlü tatlılar arasında yer alır. Sütlaç yapımı her ne kadar basit gibi görünse de sanıldığı kadar kolay değildir. Tam kıvamını tutturmak ve lezzetini sağlamak gerekir. İşte lezzetli ve kıvamında sütlaç yapmanın püf noktaları

Damak çatlatan sütlacın sırrı bulundu: Meğer tam kıvamında sütlaç böyle yapılıyormuş. Lezzetli ve kıvamlı sütlaç yapmanın püf noktaları

Sütlaç, Türk mutfağında severek tüketilen tatlılardan biridir. Sütlaç hem lezzetli hem de faydalıdır.

Lezzetiyle kaşık kaşık yedirten sütlaç, tam anlamıyla bir kalsiyum ve potasyum deposu olduğu için kas gelişiminde son derece katkıda bulunur. 

Sütlacı yenilir kılan unsurlardan biri, tam kıvamında olmasıdır. Ancak sütlacın kıvamını tutturmak sanılanın aksine çok kolay değildir.

Aslında kıvamında sütlaç yapmanın pratik püf noktaları mevcuttur. Sizler için paylaştığımız bu püf noktalarla kıvamında sütlaç yapabileceksiniz. İşte sütlacın püf noktaları:

SÜTLAÇ YAPARKEN BU PÜF NOKTALARA DİKKAT!

Sütlaç yaparken tam kıvamında ve lezzetli olması için bazı küçük püf noktalara dikkat etmek gerekir. Sütlaç yaparken bilmeniz gereken en önemli püf nokta, pirinci yıkamaktır.

Sütlaç için kullanılacak pirinçleri mutlaka suda iyice yıkamalısınız. Pirinçleri suda bekletmek gibi bir hatayı sakın yapmayın.

Çünkü suda bekletilen pirinçler, nişastasını salar ve sütlacın kıvamı böylelikle tutmaz. Kıvamı tutmayan bir sütlacı da yemek pek zevk vermez.

Sütlaç yapımında kullanılan nişasta, sütlacın kıvamlı olmasını sağlar. Eğer siz nişasta kullanmak istemiyorsanız bu noktada dikkat etmeniz gereken unsur ise kullanacağınız süttür.

Damak çatlatan sütlacın sırrı bulundu: Meğer tam kıvamında sütlaç böyle yapılıyormuş. Lezzetli ve kıvamlı sütlaç yapmanın püf noktaları

Sütün mutlaka soğuk olması gerekir. Kullanacağınız sütün pastörize olmaması da büyük önem taşır. Organik süt ile hazırlanan sütlaçların kıvamı her zaman daha iyi olur.

Böylece asla kıvam tutturmakta zorluk çekmezsiniz. Lezzetli ve kıvamlı sütlaçlar için pişirme aşaması oldukça önem taşır. Sütü ilave ederken kesinlikle yavaş yavaş eklemelisiniz.

Hızlıca eklenen süt kesilir ve kıvam alması zor hale gelir. Sütlacın şekerini ilave ettikten sonra birkaç tutam tuz da ilave edebilirsiniz.

Tuz, tadı dengeler ve sütlacın lezzeti daha belirgin olur. Özellikle nişasta kullanılmadan yapılan sütlaçlara tuz eklemek, kıvam verir.

SÜTLAÇ HAZIRLARKEN YAPILAN HATALAR

Sütlaca sütü ilave ettikten sonra şeker atılması gerekir. Bu aşamalarda mutlaka tahta kaşık kullanmanız gerekir.

Sütlaca ilave ettiğiniz şeker, mutlaka iyice erimelidir. Sütlaç yaparken bu hatalardan kaçınmaya özen gösterin.

SÜTLACIN YANINA NE İYİ GİDER?

Tam kıvamında ve lezzetine asla doyamayacağınız sütlaçların yanına en iyi, şekersiz bir Türk kahvesi veya şekersiz Türk çayı eşlik eder. Sütlaç şekerli bir tatlı olduğu için şekersiz alternatifler çok iyi seçenek olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin