Daily Mail'den Türkiye'yle ilgili çok konuşulacak iddia!

İngiliz gazete, sayfalarında Türkiye'yle ilgili yeni iddialara yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Daily Mail'den Türkiye'yle ilgili çok konuşulacak iddia!

Daily Mail Gazetesi, Suriye'de savaşmış IŞİD militanlarının Avrupa'ya giden mültecilerin arasına karışabilmek için “Türkiye'de sahte Suriye pasaportları aldığı” iddiasında bulundu.



Büyük bir mülteci akınıyla karşı karşıya bulunan Avrupa Birliği ülkelerinden İngiltere’de yayınlanan Daily Mail Gazetesi, Suriye'de savaşmış IŞİD militanlarının Avrupa'ya giden mültecilerin arasına karışabilmek için “Türkiye'de sahte Suriye pasaportları aldığı” iddiasında bulundu.



Güneydoğu Anadolu Bölgesine giden Daily Mail muhabiri Nick Fagge, 2 bin ABD doları karşılığında sahte pasaport, Suriye kimlik kartı ve ehliyet alabildiğini yazdı. 

Haberi yansıtan BBC Türkçe de “Kimlik belgelerinin üzerinde muhabirin fotoğrafı ve geçen yıl Halep'teki çatışmalarda ölmüş bir kişinin adı var” dedi. 



Haberde şöyle devam ediliyor:



“Muhabire bilgi veren kaçakçılar, boş pasaport defterlerinin çatışmalar sırasında ele geçirildiğini ve sahte belgelerin düzenlenmesinde kullanıldığını söylüyor. Haberde kimlik belgelerinin Avrupa ülkelerinde iltica başvurularının kabulünü kolaylaştırdığı için, cihatçı gruplar dahil farklı çevreler tarafından tercih edildiği belirtiliyor.”



Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin