Daily Mail, 102 yıl sonra infaz fotoğraflarını yayınladı

İngiltere'de 1910 - 1970 yılları arasında habercilik alanında faaliyet gösteren Pathe News'in arşivinden bazı infaz görüntüleri ilk kez yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Daily Mail, 102 yıl sonra infaz fotoğraflarını yayınladı

Günümüzde British Pathe olarak bilinen Pathe News'in arşivinden alınarak yayınlanan görüntüler, savaşın acımasızlığını bir kez daha ortaya koyuyor.



İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan infaz fotoğraflarında, 1911 - 12 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu ile İtalya arasında meydana gelen Trablusgarp Savaşı'ndaki bir görüntüye de yer verildi. Libya'da Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşan İtalyan askerleri, sokak ortasında bir infaz gerçekleştiriyor. Onlarca kişinin sokak ortasında idam edilecek asıldığı görüntülerle ilgili kesin bir bilgi yer almıyor. Ancak İtalyan askerlerin savaş yıllarında çok acımasız yöntemler kullandıkları vurgulanıyor.



Pathe News'in hiç yayınlamadan arşivine kaldırdığı görüntülerden biri de 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'nın Braunschweig kasabasında kaydedilmiş. Bir Alman casusluk yaptığı gerekçesiyle Amerikan askerleri tarafından kurşuna diziliyor. Görüntüde birçok tabutun yer alması da dikkat çekiyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin