Daha önce tahta kuruları istila etmişti. Fransa'da orman yangınlarının ardından bu kez böcek istilası yaşanıyor

Fransa'da geçen yıl meydana gelen orman yangınlarının ardından böcek istilası yaşanıyor. Bu böcekler, yangında zarar görmüş ağaçların gövdelerine girerek, yetkililere bu ağaçların kesilmesi dışında başka bir seçenek bırakmıyor. Ülke daha önce de tahtakurusu istilası ile mücadele etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Daha önce tahta kuruları istila etmişti. Fransa'da orman yangınlarının ardından bu kez böcek istilası yaşanıyor
Arşiv

Bir zamanlar asırlık deniz çamlarına ev sahipliği yapan Fransa'nın güneybatısındaki ormanlık alan şimdilerde böcek (haşere) istilasına uğramış durumda. 

Daha önce de tahtakurusu istilası ile mücadele eden ülkenin güneybatısında 30 bin hektarlık alan, 2022 yılında şiddetli orman yangınlarına sahne oldu. 

euronews'teki habere göre Bölgedeki ağaçlar ise halihazırda "çifte ceza" ile karşı karşıya: Yangınlar sonrası baş gösteren böcek istilası.

Ağaç yiyen böcekler yangında zarar gören bu ağaçların gövdesine giriyor ve yetkililere 1000'lerce ağacı kesmekten başka seçenek bırakmıyor.

La Teste-de-Buch Ormanı yöneticilerinden Matthieu Cabaussel, "2023 yılı, geçen yılki yangın kadar acımasız ve dramatik. Çifte bir ceza." diyor. 

Yarım santimetre boyundaki küçük uçan bir tür olan 'kabuk böcekleri'nin yangın ya da fırtına nedeniyle zarar gören çam ağaçlarına saldırdığı biliniyor. 

Kahverengi böcek, çiftleşme sırasında kabukla ahşap arasına sızıyor. 

Ağaç ölene kadar gövdede tüneller kazıyor ve özsu kanallarını tahrip edecek 30 ila 50 civarında larva (tırtıl, kurtçuk) bırakıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Fransa orman böcek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin