Daha önce Barış Yarkadaş gündeme getirmişti, şimdi kendisi açıkladı. Lütfü Savaş: Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben aday olmak isterim...

Altılı masanın adaylık konusu hakkında tartışmalar devam ederken daha önce de tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği isimden adaylık açıklaması geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş “Sayın Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Daha önce Barış Yarkadaş gündeme getirmişti, şimdi kendisi açıkladı. Lütfü Savaş: Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben aday olmak isterim...

Karar TV'de katıldığı programda konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim" açıklamasında bulundu ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Karar verici Lütfü Savaş değil. Burada altılı masa karar verecek. Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa bize de ona yardım etmek düşer. Eğer sayın genel başkanımız aday olmazsa ben tıp doçentiyim, üniversite yönetmiş adamım. Geçmişim hem sahada hem de büroraside çok parlak. Ben de diğer arkadaşlarım gibi yarışta olmak istiyorum. Ben de değerlendirilmek isterim. Aday adaylardan biri olmak isterim. Biz biraz kıyıda köşedeyiz. O yüzden duyulmamıştır. Adımın geçmesinden onur duyarım."

“BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK” DEMİŞTİ

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, 27 Eylül’de tv100'de Gürkan Hacır’ın moderatörlüğünü yaptığı Taksim Meydanı programında, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önceden Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündü ama şu an Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla birlikte o dosyaların hepsi rafa kalktı” açıklaması yapmıştı.

Lütfü Savaş ise tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’e açıklama yapmış ve şöyle söylemişti: “Barış Bey’in bahsettiği gibi bir cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir talebim, isteğim, bir açıklamam ya da bir düşüncem kesinlikle olmamıştır. Böyle yakıştırmalar ama olmuştur. Gazeteci ve eski bir siyasetçi olarak kendisi bir duyum olarak aktardı. Elbette, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli makamına dair adımın geçmesi gurur vericidir. Hatay’da sağladığımız uyumun takdir görmesi beni mutlu eder ancak benim öyle bir konuda açıklamam olmamıştır. Bunun karar mercisi kamuoyunun da bildiği gibi altılı masadır. Ve özellikle başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere diğer saygıdeğer genel başkanların kararı olacaktır. Altılı masanın ortak adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olduğu takdirde elbette sonuna kadar yanında duracağım” ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin