Daha dün fırınlar zam yapmıştı! Halk ekmeğe de zam gelecek mi? Ekmek ne kadara satılmaya devam edecek? İBB Halk Ekmek'ten zam açıklaması geldi! Zam yapılacak mı?

Dün İTO'dan yapılan son açıklamayla yılbaşında ekmeğe zam gelebileceği haberi vatandaşı sıkıntıya sokmuştu. 1 Ocak’tan sonra 5 liradan satılmaya devam edecek ekmeğin gramajı azalmış olacağı yılbaşından sonra 240 gram ekmek ise 6 TL’den satılabileceği konuşulurken akıllara halk ekmek zamlanacak mı sorusu geldi. Yılbaşından sonra halk ekmek zamlanacak mı? Yeni fiyatlar nasıl olacak? İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, ekmeğe zam gelecek mi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Daha dün fırınlar zam yapmıştı! Halk ekmeğe de zam gelecek mi? Ekmek ne kadara satılmaya devam edecek? İBB Halk Ekmek'ten zam açıklaması geldi! Zam yapılacak mı?

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) meclis toplantısında ekmeğe yeni bir zam kararı çıktı. 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya alınacak karara göre, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 28,9 zamlanarak 25 TL’ye yükseldi. Böylece, İstanbul’da halihazırda 260 gram ekmeği 5 TL’den satan fırıncılar, 200 gram ekmeği 5 TL’den satmış olacak. 1 Ocak’tan sonra 5 liradan satılmaya devam edecek ekmeğin gramajı azalmış olacak. İTO yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, yılbaşından sonra 240 gram ekmek ise 6 TL’den satılabilecek.

HALK EKMEK ZAMLANACAK MI? 

Yeni yılda asgari ücrete gelen zam ve fırınların ekmek üretiminde kullandığı malzemelerin maliyet artışı zammı da gündeme getirdi. İstanbul'da bazı fırınlarda zam yapılırken, İBB'ye ait uygun fiyatta ekmek satan Halk Ekmek'te zam olup olmayacağı da merak konusu oldu.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'a konuşan Gedik, en son fiyat geçişini Ağustos 2022 başında yaptıklarını o günden itibaren yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapmama ve halkın uygun fiyatlı sürdürülebilir kalitedeki ekmeğe ulaşımını kolaylaştırma adına her türlü artan maliyet artışını  telafi etmeye çalıştıklarını söyledi.

Gedik zam yapılmayacağını, "2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek’in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kâr amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır. " ifadeleriyle de açıkladı. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin