D-Smart'tan sürpriz karar! Hangi kanalı yayından kaldırıyor?

D-Smart, sürpriz bir kararla 430 bin abonesi olan kanalını kapatma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
D-Smart'tan sürpriz karar! Hangi kanalı yayından kaldırıyor?

Sinema TV tarafından yayınlanan basın açıklamasında, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren D-Smart'ın 'Sinema TV' kanalını kaldırcağını duyurdu. 



'Sinema TV'nin kapatılma kararına abonelerinin tepki göstermesi üzerine, D-Smart'ın 'Sinema TV' kanallarının yerine kendi kanallarını yayına getireceği öğrenildi.



Sinema TV tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:



"Öncelikle binlerce mesajınız ile bize verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz.



Buradan size açıklamak isteriz ki; Sinema TV olarak siz 430.000 abonemiz ile bağımızı  hiçbir şekilde koparmak istemiyoruz. D-Smart’ta yayınlarımızın devam etmesi  için teknik veya ticari hiçbir  mevcut sorun  bulunmamaktadır. Bu durumun sebebi,  tamamen D Smart’ın tek taraflı kararıdır ve bu karar platformdaki çeşitliliğin engellenmesidir.



Sinema TV olarak D-Smart’tan mevcut anlaşmanın dışında hiçbir ek maddi talebimiz olmadığını söylemek isteriz. Tam tersine mevcut 4 kanalın yanında çok istediğiniz Sinema TV Aşk, Sinema TV Akiyon kanallarını ve size istediğiniz zaman istediğiniz filmi istediğiniz yerden izleme olanağı sunan sinema hemen (On Demand) hizmetini de vermek istiyoruz. 



D-Smart, bu operasyonu tamamen yeni kurduğu film ve dizi kanallarını SinemaTV kanalları ile değiştirmek ve 430.000 SinemaTV abonesine el koymak için yapmaktadır.



Oysa ki; SinemaTV kanalları siz değerli abonelerimiz tarafından beğenilerek seçilmiş ve ayrıca abonelik parası ödenmiş veya ödenmekte olan kanallardır.



D-Smart’ın tek taraflı olarak sizin seçtiğiniz paketi Sizlerin rızası olmaksızın değiştirme hakkı yoktur.  Bu durum tüketici haklarına aykırıdır.



Hiçbir platform abonenin seçimleri hakkında kendisi karar veremez ve aboneyi buna zorlayamaz. Herkes kendi seçiminde özgürdür ve özgür olmalıdır. Bu Anayasal bir haktır.



Bu nedenle abonelik haklarınızı koruyabilmeniz için sizi aydınlatacağız, bu yönde her türlü desteği vereceğiz, her platformda mücadele edeceğiz ve sizleri her aşamada  bilgilendirmeye devam edeceğiz.



Sinema TV Ailesi"



Sinema TV Başkan yardımcısı Sena Argün’ün açıklaması ise şöyle:



“Öncelikle abonelerimizin www.sinematv.com.tr websitemizde ve #sinematvsizdsmart hashtag’iyle sosyal medyada dün akşamdan itibaren binlerce yorumla vermiş oldukları destek için çok teşekkür ederiz. SinemaTV film ve dizi yayınlayan ve çeşitli platformlarda yayın yapan, bağımsız bir Pay TV kanallar grubudur. D-Smart’ta yayınlarımızın devam etmesi için teknik veya ticari hiçbir mevcut sorun bulunmamaktadır. Bu durum tamamen D Smart’ın tek taraflı kararıdır ve platformdaki çeşitliliğin engellenmesine yöneliktir. Biz D-Smart’ın kendi dizi ve film kanallarını yaratmalarına karşı değiliz, bilhassa bu sektörün rekabet ve çeşitlilikle birlikte ileriye gidebileceğine inanıyoruz. Fakat D-Smart’ın kendi film ve dizi kanallarına yatırım yapmasından ötürü abonelerin taahhütle satın almış oldukları ve 5 seneyi aşkın bir süredir izlemeye alışık oldukları SinemaTV kanallarının çıkartılmasını doğru bulmuyoruz. Bilgi çağında içeriğe erişimin platformlar tarafından engellenmesinin dünyadaki sektör uygulamalarında da benzer örneği bulunmamaktadır.”



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin