D-Smart'ta atama! Teknoloji grubu kime emanet?

Dijital yayın platformunda teknoloji grubunu hangi isim yönetecek?

Google Haberlere Abone ol
D-Smart'ta atama! Teknoloji grubu kime emanet?

2010 yılından itibaren D-Smart Uydu Platformu Direktörlüğü görevini yürüten Erdoğan Şimşek, Teknoloji Grup Başkanlığı'na atandı. 



D-Smart'ın kuruluşundan beri tüm STB teknolojileri, site çözümleri, interaktif uygulama geliştirme ve operasyonel süreçleri yanı sıra 2013 başında hayata geçen D-Smart BLU ürününü de geliştirme sürecini yöneten Erdoğan Şimşek, 20 Ocak itibariyle yeni görevine başladı.



Erdoğan Şimşek kimdir?



Erdoğan Şimşek, iş hayatına 2000 yılında ABD'de, dünyanın en büyük dijital uydu platformu DirecTV'nin de dahil olduğu Hughes Şirketler Grubu'nda 'Donanım Tasarım Ar-Ge Mühendisi' olarak başladı. Burada DirecTV Dijital Platformu için SD Zapper, HD Zapper, TiVo SD PVR, TiVo HD PVR ürünlerinin tasarımı ve geliştirilmesinde çalışan Şimşek, aynı zamanda uydudan çift yönlü data iletimi yapan HughesNet platformu için HN7000S uydu modeminin baştan sona tüm geliştirme sürecini yönetti. 



Doğan TV bünyesinde çalışmaya 2006 yılında, D-Smart'ın kuruluş çalışmaları aşamasında 'Dijital Platform Müdürü' olarak başlayan Erdoğan Şimşek, 2009 yılının sonuna kadar Doğan TV'de 'Teknik Müdür' görevini yürüttü.  Şimşek, 2010 yılının Ocak ayı itibariyle de 'Uydu Platformu Direktörü' olarak D-Smart ailesine katılmıştı.



1977 doğumlu Erdoğan Şimşek, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve 2000 yılında da ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesi aldı. Görüntü işleme ve video sıkıştırma teknikleri üzerinde çalışan Şimşek'in 'Wavelet Kullanarak Resim Tanıma Algoritması' çalışması, Aralık 1999’da San Jose, Kaliforniya SPIE konferansında sunularak 'yayınlandı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin