D-Smart CEO'su Ali Güven, Digitürk'le ilgili hedefleri açıkladı

Güven, D-Smart'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'nun borçları nedeniyle el koyduğu Digitürk'e ilişkin planlarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
D-Smart CEO'su Ali Güven, Digitürk'le ilgili hedefleri açıkladı

D-Smart Üst Yöneticisi (CEO) Ali Güven, D-Smart'ın Digitürk'ü satın alma isteğine ilişkin, "Bu iki şirketin birleşmesiyle 3 yıl sonra 6-7 milyon abonesi olan, piyasa değeri 10 milyar doları bulmuş, Türk televizyonunu bölgeye yayan bir dünya devinin çıkmasını hayal ediyorum" dedi.



Güven, D-Smart'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'nun borçları nedeniyle el koyduğu Digitürk'e ilişkin planlarını paylaştı. Türkiye'de Digitürk ile aynı işi yapan bir şirket bulunduğunu, bunun da D-Smart olduğunu söyleyen Güven, "Bizim bu şirkete talip olmamız kadar doğal bir şey olamaz. Kendimize çok güveniyoruz. D-Smart'ın Digitürk'ü almasıyla ortaya çıkacak ekonomik avantajlar diğer firmalarda olmayacak" diye konuştu.



Ali Güven, tekelleşme eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:



"Türkiye'de çok kuvvetli, dünya normlarında bir rekabet hukuku var. Çok iyi çalışan bir Rekabet Kurumu ve çok deneyimli uzmanları var. Tabii ki onların izin vermesi halinde bu satınalma gerçekleşir. Burada raconu devlet keser ve çok da haklı olur. Devletin ya da Rekabet Kurulu'nun yerinde ben de olsam, bu satışı çok incelerim. Diğer firmalar arasında Türk Telekom'dan açıklama geldi. Onlar da hakikaten Digitürk'ü alıp, büyütebilecek vizyona ve kapasiteye sahipler. Bizim bu açıklamaları yapmamızdaki en önemli sebep, yetkili mercilerin yanı sıra halka bu talebimizi resmi olarak belirtmek ve iletmekti. Biz bunu yapmak zorundayız."



ABONELİKLERDE KAYIP OLMAYACAK



Forumlarda ve internet sitelerinde Digitürk abonelerinin, satış gerçekleştiğinde aboneliklerine yönelik tedirginliklerine şahit olduğunu anlatan Güven, Digitürk'ü kendilerinin alması durumunda, abonelerin üyeliklerin aynen devam edeceğini ve hiç bir hak kayıplarının söz konusu olmayacağını söyledi.



Güven, D-Smart'ın Digitürk'ü satın alması halinde, yapılacakların listesinin yüzde 99 tamamlandığını belirterek, planlarına ilişkin şu bilgileri verdi:



"Biz Digitürk'ü alırsak eğer, elindeki 2015 Mayıs ayına kadar elinde olan lig haklarını, Türkiye'deki diğer pay TV operatörlerine, yani bize gelecek herkese Rekabet Kurulu'nun belirlediği şartlarla ve fiyatlarla vereceğiz. Bugüne kadar Digitürk'ün 'Benden başka kimsede olamaz' dediği şeyi biz herkese açacağız. Alan herhangi bir firmanın da aynısını yapmasını bekliyoruz. Türkiye'de futbol, 'benden başkasında olmasın' anlayışı yüzünden bitti, futbolun değeri çok düştü. İnsanlar çocuklarını artık voleybol kursuna yazdırıyor. Özellikle 2011 yazında olanlar yüzünden de insanlar futboldan soğudu. Bizim en büyük görevimiz Türkiye Süper Lig haklarını tabana yaymaktır. Fiyat konusunda Digitürk'ü çok eleştiremem ama biz aldığımız takdirde şu an Digitürk müşterilerinin ödediği paket fiyatlarında mutlaka bir iyileştirme yapacağız."



ALAMAZSAK DA DİBİNE KADAR REKABET YAPARIZ



Digitürk'ün satın alınması halinde, 2015 Mayıs ayına kadar devam edecek sözleşme için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yeniden masaya oturmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Güven, şartlar ve sözleşme içeriği neyse belirtilen sürenin sonuna kadar bunun aynen devam edeceğini söyledi.



Güven, Digitürk'ün sürecin 2017'ye kadar uzaması için bir takım çalışmalarının olduğunu, kendilerinin de Rekabet Kurumu'na bu doğrultuda itiraz ettiklerini anımsatarak şöyle devam etti:



"Onlar 2017'ye kadar uzatmak istiyorlar, ama bizim itirazımız inceleniyor. Bu benim bileceğim bir şey değil tabii, bildiğim tek şey var; biz alırsak yapacağımız en önemli şey futbolu tabana yaymak... Bu bir görev bizim için. İkinci olarak bu iki şirket birleştiği zaman, bu iki şirketi küçültmek değil, birleşimden doğan büyüklükle bölgesel güç olmak. 3 sene sonra Türkiye'den 6-7 milyon abonesi olan, piyasa değeri 10 milyar doları bulmuş, Türk televizyonunu bölgeye yayan bir dünya devinin çıkmasını hayal ediyorum. Bugünkü halleriyle bu iki şirket birleştiği zaman dünyada ilk 10'a girebilecek seviyede bulunuyor."



Ali Güven, Digitürk'ü almaları halinde şirketin değerini artırmayı hedeflediklerini anlatarak, "Alamazsak da alan şirketle dibine kadar rekabet yaparız" dedi.



BLU, televizyon izleme alışkanlığını değiştirecek



Farklı bir abonelik şekli olarak tasarlanan ve D-Smart abonesi olmayanların da izlemek istekleri içeriğe dilediği an, dilediği yerden ulaşma imkanı sağlayan yeni ürün BLU ile ilgili de bilgiler veren Güven, şunları anlattı:



"BLU, vapurda, plajda, restoranda, yolda, her an, her yerden televizyon keyfi yaşamayı sağlayan bir D-Smart hizmeti... 7'si HD olmak üzere 30'dan fazla canlı kanala sahip BLU, televizyon izleme alışkanlığını değiştirecek. BLU ile UEFA ve şampiyonlar ligi canlı maçları, çok yakında İspanya Ligi La Liga ve Avrupa Basketbolu Turkish Airlines-Euroleague maçlarının yanı sıra en güncel filmler, belgeseller, programlar, en popüler diziler 'Başa Al İzle', 'Geri Al İzle', 'Tekrar İzle', 'Seç İzle', 'Kirala İzle' seçenekleri ile izlenebilecek.



TV ekranına bağlı kalmadan, internet bağlantısı ile ister bilgisayardan/laptop'tan, ister tabletten ve cep telefonundan canlı TV yayınına, film, dizi, spor, belgesel gibi güncel içeriklere kolayca ulaşmayı sağlayan D-Smart BLU yayın akışına bağlı kalma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor."



Dijital yayın platform alanında yenilikçi anlayışları paralelinde D-Smart BLU'yu ilk olarak Mart 2012'de hizmete sunduklarını belirten Güven, şimdi D-Smart BLU'nun her türlü cihazdan ve herkese açık bir şekilde hizmete başladığını söyledi.



TÜRK TELEKOM DA TALİP



TMSF, Çukurova Grubu'nun borçları nedeniyle aralarında Digiturk'ün de bulunduğu şirketlere mayıs ayında el koymuştu.



Digitürk'e, D-Smart'ın yası sıra Türk Telekom da talip olurken, Türk Telekom dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Digiturk'ün yüzde 53 oranındaki hissesinin satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verdiğini duyurmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin