Cüzdan artık arka cepte değil Google'da!

Hemen her gün yeni bir teknolojiyle karşımıza çıkan Google, bu sefer de gmail üzerinden para gönderip alma işlemlerine el attı.

Google Haberlere Abone ol
Cüzdan artık arka cepte değil Google'da!

Google Wallet'e eklenen cüzdan uygulaması bankalara rakip olacağa benziyor. Şirketin konferasnı I/O Google I/O 2013’te tanıtılan yeni özellikle artık Gmail kullanıcıları fotoğraf veya herhangi bir belge ekler gibi e-postalarına para ekleyip gönderebilecek. Yazın aktif olacak Önümüzdeki aylarda aktif olacak olan özellik, ilk olarak ABD’deki (18 yaş ve üzerindekiler için) kullanıcıların hizmetine açılacak.



Google wallet uygulaması henüz Türkiye'de yok, wallet hesabı olanlar bu uygulamadan yararlanabilecek. Wallet bakiyesinden veya doğrudan banka hesaplarından herhangi bir işlem ücreti ödemelerine gerek kalmadan para gönderebilecek. Google, kredi kartı veya banka kartı ile yapılacak para gönderme işlemlerinde ise işlem başına yüzde 2.9 (en düşük 0.30 dolar) komisyon alacak.



Alışveriş de yapılabilecek Para göndermek için Gmail hesabına sahip olmak gerekirken, parayı alacak olan kişinin Gmail adresi olma zorunluluğu bulunmuyor. E-posta üzerinden para transferinimümkün kılan “Para Ekle” veya “Gmail ile Para Gönder” özelliği ile transfer edilen para, banka hesabına aktarılarak nakit olarak çekilebileceği gibi, Google’ın uygulamamağazası Google Play’den ücretli uygulama, film veya müzik gibi içerikler satın alınabiliyor


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin