Cüneyt Özdemir'den Sevda Noyan'a tepki! 'Hep beraber anlamamazlıktan mı gelelim?'

Ülke TV'de sarf ettiği sözler nedeniyle tepki toplayan yazar Sevda Noyan, Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Bağlantıdan sonra Özdemir, "Uyduruk bir şey çıktı..." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cüneyt Özdemir'den Sevda Noyan'a tepki! 'Hep beraber anlamamazlıktan mı gelelim?'

Sevda Noyan, Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterirken kullandığı "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 kişi var, benim listem hazır" ifadeleriyle tartışma yaratmıştı.

'OPERASYON OLDUĞU BELLİ OLAN BİR ŞEY'

Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına katılan Sevda Noyan, konuya ilişkin "O programı yaptıktan sonra bir tepki almadık. Dün akşam saatlerinde bomba gibi gündeme düştü. Bir operasyon olduğu belli olan bir şey" ifadelerini kullandı. Noyan, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederken, şu ifadeleri kullandı:

"İlk başta çok şey yapmadım, zaman zaman Twitter'da hepimiz şirazeyi kaçırabiliyoruz, ben de haddi aşan şeyler yazmış olabiliyoruz. Baktım ki iş çığırından çıkmaya başlayınca tekrardan izledim kendimi, sonradan baktım ki benim orada söylediklerim elbetteki o bölümü aldığınızda farklı anlaşılabilecek şeyler. Ben bütün bir konuşmada bir şeyden bahsediyorum. Ben 12 Eylül'ü yaşayıp üniversite okuyamadım. Sonra 28 Şubat'ı yaşadım. 15 Temmuz darbesi de hepimizde çok ciddi travma yarattı. Son günlerde yapılan darbe söylemlerine karşı yapılan bir şeydi. Bizi öyle yakalayamazlar, biz de bu sefer şey yaparız."

'ONLAR YAPIYORSA BİZİM DE ELİMİZ ARMUT TOPLAMIYOR MODUNDA BİR KONUŞMAYDI BU'

Noyan, "Darbeye karşı olan savunma hakkımızdan bahsediyorum" dedi. Özdemir'in Noyan ailesinden gelen 'bizimle ilgisi yoktur' mesajını hatırlatması üzerine "Kastım da Noyan ailesi değil zaten" diyen Noyan, devamında şunları söyledi:

"Biz 50 kişiyi götürürüz derken biz onları asarız, keseriz anlamında değildi ifade. 15 Temmuz başarılı olsaydı biz listeleri gördük. Orada maneviyatta bahsettiğim biz bu anlamda kendimizi güçlü hissediyoruz. Ama silah konusunda, kendimizi savunmaktan, götürmekten bahsediyorum. Siz kalkıp seçilmiş bu ülkenin başkanına silahla sizi götürürüz diye söyleyeceksiniz, biz susacağız, bugüne kadar hep böyle yapılmış. Onlar yapıyorsa bizim de elimiz armut toplamıyor modunda bir konuşmaydı bu."

'KOMŞULARINIZI MI LİSTELİYORSUNUZ?' SORUSUNA YANIT

Cüneyt Özdemir'in, "Ayaklarını denk alsınlar, bizim sitede hala 3-5 var. Benim listem hazır diyorsunuz. Komşularınızı mı listeliyorsunuz?" sorusuna Noyan şu yanıtı verdi:
"Bizim oturduğumuz site 70 evlik bir site, bütün komşuların bildiği ve kaçmış olan kişiler var. Bu kişiler zaman zaman özellikle seçimlerden önce geliyorlar. Ben şahsen tanımıyorum ama hangi evler oluğunu biliyoruz. Şu an bu insanlar burada değiller ama evleri hala duruyor. Zaten aranan kişiler ama zaman zaman arabalarıyla geliyorlar."

Cüneyt Özdemir'in "Eğer böyle bir şey varsa gider suç duyurusunda bulunursunuz. Suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusuna Noyan, "Evet, bulunduk. Bir şey çıkmadı" cevabını verdi.

Bunun üzerine Özdemir'in, "Biz yine de onları gözümüze kestirdik mi, diyorsunuz" sözlerine Noyan ise, "Asıl onlar biz gidiyoruz ama geleceğiz diye tehdit ediyor. Biz yeni değil, 20 yıldır tehdit alıyoruz." yanıtını verdi.

'KİMİ ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM'

Noyan, "Pişman değilsiniz gördüğüm kadarıyla bu sözlerinizden" sorusuna, "Tabii ki üzgünüm, çok üzgünüm. Kimi üzdüysem özür dilerim. Haddimi aştıysam pişmanlık duyuyorum. Ama şunu da söylemem gerekiyor bu ülkede kim darbe yapıyorsa ben darbecilerin karşısındayım. Elime ne geçerse onunla savunurum. Bir savunma hakkından bahsediyorum." dedi.

'GEREKİRSE SİLAH DA OLABİLİR'

Sevda Noyan, "Tekrar böyle bir şey yaşanırsa teyzeler terliklerle tankların önüne atlayacak mı sanıyorsunuz. Öyle bir süreç mi yaşayacağız? Artık darbeden bahsetmesinler. O dönemde, herkes ne olduğunu şaşırdı. Elimizde hiçbir şey olmadan bir anda bir darbenin içinde bulduk kendimizi. Şu anda böyle bir şeye hazırlıklıyız. İlla ki silahtan bahsetmiyoruz, ruhen hazırlıklıyız. O zaman biz şaşkınca ne olacağını bilemedik."

Özdemir, "Terlikle gidilmeyecek derken neyden bahsediyorsunuz?" sorusuna Noyan, "Gerekirse silah da olabilir." dedi.

'RUHSATLI SİLAHIM YOK AMA...'

Cüneyt Özdemir, "Ruhsatlı silahınız var mı" sorusuna Sevda Noyan "Hayır benim ruhsatlı silahım yok ama karşıdaki sizi öldürmeye geldiğinde siz ne yapacaksınız? Ben elimde ne varsa savaşırım. Bıçak varsa savaşırım elimdeki neyse. Bunun örneklerini görmedik mi?" yanıtını verdi.

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN TEPKİ: HEP BERABER ANLAMAMAZLIKTAN MI GELELİM

Bu sözler üzerine Cüneyt Özdemir, "Teşekkür ederim yayına katıldığınız için, sanırım sizinle bu konuda anlaşamayacağız" diyerek Noyan'a tepki gösterdi.

Bağlantıdan sonra Özdemir, "Uyduruk bir şey çıktı. Canan Kaftancıoğlu bir şey demiş de... "Demedim" diyor. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki "Demedim, böyle bir şey ima bile etmedik" diyor bu insanlar. Gelinen noktada biz de silahları hazırlıyoruz gibi cümleler çıkıyor. Böyle demiyor ama anlıyorsunuz yani. Hep beraber anlamamazlıktan mı gelelim? Bizim aile 50 kişiyi götürür...' Birde her şeyi Erdoğan'a bağlıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da rahatsızdır bu söylemden. Bu söylemin sonu kaos demek. Bir adım sonrası Beyrut olursun, iç savaş olur. En büyük tepkiyi AK Parti göstermeli" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin