Cüneyt Özdemir veda etti

Radikal gazetesi yazarı gazeteci Cüneyt Özdemir bugün son yazısıyla gazeteden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cüneyt Özdemir veda etti

Ünlü gazeteci Cüneyt ÖzdemirRadikal'in basılı gazeteye son verip sadece dijital yayına devam edeceği haberinin ardından bugün son yazısını yazarak okurlarına veda etti. 



Özdemir ve yazısında Radikal’in yayın yönetmeni Eyüp Can Sağlık ve sahibi Aydın Doğan’a teşekkür ederek, ”Bazen iyi bir şeyin bitmesinin nedeni daha iyi bir şeyin başlayacağıdır’‘ ifadesini kullandı.



Cüneyt Özdemir'in 'Elveda Radikal' başlıklı yazısı şöyle:



"Bildiğiniz gibi Radikal gazetesi önümüzdeki hafta sonu son kez basılı olarak yayımlanacak, ardından hayatına internet ortamında devam edecek. Radikal’in son 4 yıllık serüveninde ben de vardım ancak önümüzdeki yeni yolculuğunda ben olmayacağım. 



Bu 4 yıl boyunca başlangıçta her gün son zamanlarda ise haftada 4 gün sizlerle hayatın farklı yönlerini paylaşmaya çalıştım. Sadece siyasetin içinde sıkışıp kalmak yerine mimariden sinemaya, teknoloji dünyasından tasarıma kadar pek çok farklı konuda yazılar yazmaya gayret ettim.



Bu yazıları yazarken aklımın bir köşesinde hep farklı bakış açıları, hayatlar, yaşamlar ve vizyonlar üzerine sizlere bir pencere açmaya çalışma gayreti vardı. Sizler de okur yorumlarında kimi zaman yazdıklarım için bana kızdınız, kiminde öfkelendiniz, sevdiniz, desteklediniz. Yazdığınız tüm yorumlara tek tek cevap veremesem de inanın hepsini okudum. Bütün bu süreç sonrasında sürç-i lisan ettiysem affola. 



Hayatlarınıza bir parça olsun yeni ilhamlar verebilip, ufak da olsa bir renk katabildiysem ne mutlu bana. 



Türkiye’de gazetecilik hiçbir zaman kolay bir iş olmadı. Dün de zordu, bugün de zor, görünen o ki gelecekte de kolay olmayacak.



Bütün bu zorluk beni yıldırmak yerine tam tersi kamçıladı, kamçılıyor…



Gerçeğin, doğrunun, farklı bakış açılarının ama en önemlisi ifade özgürlüğünün bir parçası olarakgazetecilikte durmamız, direnmemiz, mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayım. 



Biliyorum ki bu mücadele sadece bugünün değil geleceğin mücadelesi. 



Yazının devamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin