Cüneyt Arkın'dan üniversite öğrencilerine destek: Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz?

Türkiye'de gündem çok pahalı öğrenci yurtları ve kiralık evler. Yüz yüze eğitime geçilmesi, üniversitelerin açılması ile öğrenciler kalacak yer problemi yaşıyor. Cüneyt Arkın, gençlerin refaha kavuşturulması gerektiğini belirterek "Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz?" dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "Bugüne kadar sarayını üniversite yapmayı düşünüyordum. Artık yurt yapmayı da düşüneceğim! Gençlerden çalınan her şeyi onlara geri vereceğim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cüneyt Arkın'dan üniversite öğrencilerine destek: Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz?

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın 'Efsaneler' belgeselinin galasında açıklamalarda bulundu.

Arkın, kendisine uzatılan mikrofona "Gençlerimizi ne yapıp edip belli bir düzeye getirmemiz, refaha kavuşturmamız lazım. Burs alıyor, borçlanıyor, çıkar çıkmaz, iş bulmadan borcunu öde diye bastırıyoruz çocuğa" dedi.

"Üniversiteye geliyor, yurt meselesi, yatacağı yer yok çocuğun. Ben üniversitedeyken yaşadım bu sorunu, ben de yaşadım. Kaç yıl oldu halen bir şey değişmemiş" ifadesini kullanan Arkın, "İki tane yurt yapmak zor mu? Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz ya?" diye sordu.

Bir muhabirin "Sinema dünyasını nasıl buluyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Arkın, "Sinema mı? Boşver ya..." dedi.

İşte Cüneyt Arkın'ın o sözleri:


"SÖYLEYENLERİN KULAĞINA KÜPE OLSUN"

"Tarih bilinci olan genç, Amerikan tıraşı yaptırmaz, küpe takmaz" sözlerine tepki gösteren Celil Nalçakan, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

TV 100'ün aktardığına göre; Nalçakan, Yeşilçam’ın 84 yaşındaki efsane aktörü Cüneyt Arkın’ın "Tarih bilinci olan genç, Amerikan tıraşı yaptırmaz, küpe takmaz" sözlerine sosyal medyadan tepki göstermiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Aman ya... Ustaya saygımız sonsuz da, bu ne Allah aşkına? Size ne, bize ne başkasının saçından, küpesinden, dinlediği müzikten? Madem özümüze döneceğiz, bu işe önce rızkımızı saklamak yerine paylaşmayı, zulme ram etmen yerine dik durmayı, doğayı katletmek yerine onun parçası olarak yaşamayı hatırlayarak başlayalım."

Celil Nalçakan, bu konu hakkında ilk kez konuştu. Büyüklerin gençleri mutlu etmesi gerektiğini söyleyen Nalçakan, "Cüneyt Arkın bizim büyüğümüzdür. Gençlerin dinlediği müziğe, taktığı küpeye takılacağımıza gençlerin cebinde kaç lira var, üniversiteye kaç liraya gidiyor, gençler gidip bir kafeye bir çay içebiliyor mu gönül rahatlığıyla onu düşünmek lazım. Bizim gençleri mutlu etmemiz gerekiyor. Gençleri bu kadar önemsiyorsak onların geleceklerini ciddiye alalım, kulaklarındaki küpeyi değil. Bu da söyleyenlerin kulağına küpe olsun"

"SARAYI YURT YAPACAĞIM"

Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye giderken düzenlediği basın toplantısında üniversite öğrencilerinin yurt ve kredi/burs sorunlarına ilişkin konuşmuş, ''2001 yılında 45 liraydı, şimdi 650 lira. Elinize dizinize dursun'' sözlerini sarf etmişti.

Erdoğan'ın sözlerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, ''Bu ülkenin evlatlarıyla, azarlar gibi konuşamazsın. İşini düzgün yap!'' dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Erdoğan demeç veriyor, yüzünde sevginin zerresi yok. Halkından nefret eden bir figür… Tutamıyor kendisini, günlük 22 Lira’ya karşılık gelecek şekilde, aylık 650 Lira olan bursları ile ilgili öğrencilere "Elinize dizinize dursun ya!" diyor. Kime diyor? Ülkemizin evlatlarına…

''İŞİNİ DÜZGÜN YAP''

Erdoğan, bu ülkenin evlatlarıyla, azarlar gibi konuşamazsın. Sen onlara hizmet etmek için oradasın. İşini düzgün yap!

Erdoğan, üstelik sen kimseye bir şey de vermiyorsun. Ülkenin anne-babalarının, evlatlarımıza burs olsun diye ödediği vergileri, kendine Saray yapmak için harcıyorsun. Kalan da yetmediği için, evlatlarımız burssuz, yurtsuz kalıyor.

''GELİYOR GELMEKTE OLAN''

Bugüne kadar sarayını üniversite yapmayı düşünüyordum. Artık yurt yapmayı da düşüneceğim! Gençlerden çalınan her şeyi, onlara geri vereceğim. Senin yanlışlarını, israfını telafi edeceğim.

Erdoğan, küfür kıyameti bırak; birazcık cesaretin varsa, çık er meydanına. Seçimden ne zamana kadar kaçacaksın ki! Sen de biliyorsun, #GeliyorGelmekteOlan''

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

Cüneyt Arkın'dan üniversite öğrencilerine destek: Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz?

Cüneyt Arkın'dan üniversite öğrencilerine destek: Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz? - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin