Cüneyt Arkın: "Anadolu'da hiçbir kadının çıplak etine iğne yapamadım"

Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi Cüneyt Arkın son röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Doktorluk yaptım. Hatta kaç yıl Anadolu'da hiçbir kadının çıplak etine iğne yapamadım, hep şalvar üstü." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cüneyt Arkın: "Anadolu'da hiçbir kadının çıplak etine iğne yapamadım"

Gençleri kendi kültürlerine sahip çıkmaya davet eden Arkın, "Benim dönemimde çektiğim filmler de çok popülerdi. Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi… Kara Murat'ı seyirciye yetiştiremezdik. Tarihi dizilerin çekilmesi her anlamda olumludur. Çünkü bizim tarih bilincimize dokunuyor. Biz gençlerimize tarih bilincini aşılayamadık, veremedik. Tarih bilinci olan bir genç kendini bilir. Amerikan tıraşı olmaz, Amerikan küpeleri takmaz." ifadelerini kullandı.

HİÇBİR KADININ ÇIPLAK ETİNE İĞNE YAPMADIM
"Doktorluk yaptım. Hatta kaç yıl Anadolu'da hiçbir kadının çıplak etine iğne yapamadım, hep şalvar üstü. Penisilin bile yoktu. Kızamıktan çocuklar ölüyordu. Antibiyotik ve hiçbir laboratuvar yoktu. Klinik hekimlikte bizi iyi yetiştirdiler. Beş duyuyla teşhis koymak önemli. Klinik hekimlik şimdi kalmadı. Geçen gün bacaklarımda şişme oldu, doktora gittik, doktor gelip bakmadı bile. O tahlil, bu test yönlendirdiler. Biz bakar incelerdik. Kitabımda yazmıştım. Bir köye gittik, 35 yaşlarında bir kadın feryat içinde doğum yapıyor. Ben müdahale ettim, kocası da, babası da bana silah çekti. Mahrem diye bana müdahale ettirmediler. Sabaha kadar feryatlar çeken kadın ve bebeği öldü. Kitabımın sonunda şu ifadelere yer vermiştim: 'Ben doktorum.' Buna benzer çok olayla karşılaştım, Anadolu'nun gerçeklerini içten yaşadım."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin