Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde?

TV8 ekranlarında yayınlanan lezzetli yemek yarışmasının 10 Eylül tarihli bölümü Cunda Adası’nda yapıldı. 10 Eylül fragmanının yayınlanmasının ardından birçok izleyici Cunda Adası’nın nerede olduğunu merak etti. MasterChef programının yeni bölümünde yarışmacıların yer aldığı Cunda Adası, günün en çok merak edileni oldu. Peki Cunda Adası (Alibey Adası) nerede?

Google Haberlere Abone ol
Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde?

MasterChef isimli yemek yarışmasının 10 Eylül tarihli fragmanında, yarışmanın Cunda Adası’nda çekildiği öğrenildi. Fragmanın yayınlanmasından sonra ise izleyiciler Cunda Adası’nın nerede olduğu hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Peki MasterChef yeni bölümün çekildiği Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde?

CUNDA ADASI NEREDE?

Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde?

Cunda Adası birçok kişi tarafından Alibey Adası olarak da biliniyor. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, turistik bölgeler arasında yer alıyor.

Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde? - Resim : 2

Oldukça popüler olan ada, Ayvalık Adaları olarak adlandırılan 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada olarak öne çıkıyor.

 Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde? - Resim : 3

TV8’in fenomen yarışması MasterChef programında dokunulmazlık oyununu kazanmak için kıyasıya rekabet içerisinde olan yarışmacılar, yemeklerini Cunda Adası’nda (Alibey Adası) yapacaklar.

Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde? - Resim : 4

10 Eylül tarihli MasterChef bölümünün sürpriz konuğu ise Hülya Avşar oldu.

Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde? - Resim : 5

Türkiye’nin Ege Denizi’nde bulunan 4. En büyük adası olan Cunda Adası, Batı Anadolu’da deniz yollarının kesişme noktasında bulunuyor.

Alibey veya Cunda Adası, daha önceleri Moshonisia ismiyle biliniyordu. Piri Reis'in Kitab-ı Bahriyesi'nde bahsettiği Yund Adalarının bu bölgeye ait olduğu tahmin edilir.

 Cunda Adası (Alibey Adası) nerede? Cunda Adası hangi ilde? - Resim : 6

Yazın nüfusunun kışa oranla arttığı adada, genel olarak Girit ve Midilli adalarından mübadele sırasında göç eden Türkler yaşamaktadır. Bu yüzden ada halkının birçoğu Yunanca bilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin