Cumhuriyet'te Aydın Engin krizi devam ediyor!

T24'ten Cumhuriyet Gazetesi'ne transfer olan Aydın Engin'e bir tepki de Orhan Bursalı'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'te Aydın Engin krizi devam ediyor!

Cumhuriyet Gazetesi'nin yeniden yapılanma kararını açıklamasının ardından gündeme gelen Aydın Engin krizi büyüyor. Gazete'ye transfer edilen isimler arasında Aydın Engin'in de olması, gazetenin baş yazarı Mustafa Balbay'ın tepkisine yol açmıştı. Twitter hesabından açıklama yapan Balbay, Aydın Engin'in Cumhuriyet'te yazmasına karşı olduğunu ifade etmişti.



Balbay'ın ardından, Cumhuriyet köşe yazarı ve gazetenin Bilim ve Teknoloji ekinin Yayın Yönetmeni Orhan Bursalı da konuya Twitter hesabı üzerinden dahil oldu. Bursalı “Cumhuriyet cumhuriyet olarak kalmalı" dedi.



Bursalı Twitter adresinden şu açıklamaları yaptı:



" Gazete şüphesiz ki yenilenmeli.. gelenler şüphesiz değerli insanlar.. ama nasıl? İnsan alarak tiraj artırma dönemi çoktan bitti..



Cumhuriyet dışında o kadar benzer şeyler varken.. farklı bir şeyin varlığını sürdürmesine bu tahammülsüz mü desem yoksa alçaklık mı... neden?



Cumhuriyet cumhuriyet olarak kalmalı.. neden herşey aslından başka şeylere donuşürülmek ve bir şeylere benzetilmek istenir?



T24 çirkin bir yazı yayımladı.. Ayıp, neden buna soyundu? Ona ne! Önce sağdan soldan apartarak yaptığı gazeteciliği ve etiğini sorgulasın..



Balbay da Vakıf Yönetiminde kalır mı, orada bırakılır mı.. Merak işte.. Herşey adım adım.. Bir dizi yanlışlıkların son aşamasını yaşıyoruz..



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin