Cumhuriyet'in 100. yılı ikramiyesi hesaplarda. Emekliler dikkat: 5 bin lira ikramiye kimlerin hesabında olacak?

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye konusunda flaş açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar yapmıştı. Emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye ile ilgili de konuşan Erdoğan, ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını da açıkladı. Bakan Işıkhan'da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in 100. yılı ikramiyesi hesaplarda. Emekliler dikkat: 5 bin lira ikramiye kimlerin hesabında olacak?

Emeklilerin gözü Cumhuriyet'in 100. yılı için verilecek 5 bin liralık ikramiyeye çevrildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun da cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası verildi. Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin TL ikramiye ödemesinin ön görüldüğü madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

ERDOĞAN MÜJDEYİ 9 EKİM'DE VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısı sonrasında ise Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağını açıkladı. Erdoğan 5 bin lira ikramiyesi ödemesinin Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

BAKAN IŞIKHAN GAZETECİLERE AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin yapılacağı tarihin, 15 Kasım'ı geçmeyeceğini bildirdi. Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emekliler hariç olmak üzere, tüm emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin zamanına ilişkin soruyu Işıkhan, "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." diye cevapladı.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

9 Ekim tarihinde yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak ödenecek 5 bin liralık ikramiyeyi herkes alamayacak. 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

ÖDEMEDEN 12.2 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre temmuz ayı itibarıyla dul ve yetimlerle birlikte toplam emekli sayısı 15 milyon 467 bin, dosya bazında emekli sayısı ise 14 milyon 667 bin kişi. Emeklilerden 1 milyon 776 bini sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyor. Ayrıca SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’ndan emekli olduktan sonra BAĞ-KUR’a tabi olarak çalışmaya devam eden kişiler bulunuyor. BAĞ-KUR’lu olarak çalışmaya devam eden emeklilerden SGDP alınmıyor ancak bunların çalışmaya devam ettikleri SGK’ya bildiriliyor. Bu şekilde emekli olduktan sonra fiilen çalışmaya devam edenler 5 bin liralık ödemeden yararlanamayacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin