Cumhuriyet yazarlarına hapis istemi Fransa gazetelerinde

Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya 4,5 yıla kadar hapis istemi, Fransa gazetelerinin sayfalarına taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet yazarlarına hapis istemi Fransa gazetelerinde

Terör saldırısına maruz kalan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağına, köşelerinde yer veren Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında dava açılması, Fransız basınında yankı buldu.



Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, “İki Türk gazetecisi Charlie Hebdo’yu yansıttıkları için hapse girme riski ile karşı karşıya” başlığını taşıyan haberinde gazetecilerin 4.5 yıl hapis cezası alabileceğine dikkat çekerek “Türkiye’de dine hakaret suçtur” diyor.  Le Figaro, “ Cumhuriyet, İslam dünyasında Charlie Hebdo’nun yayınladığı karikatürlerden alıntıları yansıtan tek gazete oldu” gibi sözlere de yer veriyor.



Le Monde gazetesi ise, “İki gazeteci ‘Charlie Hebdo’yu yansıttıkları için yargılanıyor” başlığı ile verdiği haberde iki gazetecinin “halkın dini değerlerine hakaret ettikleri” gerekçesiyle  4.5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunduklarını yazıyor. Haberde  Cumhuriyet Gazetesi,  “laik muhalefete yakın” olarak niteleniyor ve gazete yönetiminin Charlie Hebdo karikatürü meselesi  ile ilgili yaptığı açıklamalarda "halkın dini hassasiyetine özen gösterdiğini söylerken ifade özgürlüğünü de savunduğu" kaydediliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin