Cumhuriyet yazarından Ertuğrul Özkök'e: 'Limon Çiçekleri' eşliğinde yataklara ak

Tayfun Atay ile Ertuğrul Özkök arasında 'Mustafa Ceceli' polemiği...

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet yazarından Ertuğrul Özkök'e: 'Limon Çiçekleri' eşliğinde yataklara ak

Cumhuriyet gazetesi yazarı Tayfun Atay, bugünkü yazısında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün 2 gün önce kaleme aldığı "O Mustafa Ceceli yatakları doldurur ama camileri bilemem" başlıklı yazısına sert tepki gösterdi.



Yazısında, 8 Temmuz tarihinde kalame aldığı "Ceceli’nin şarkısı ‘şirk’ değil mi?" başlıklı yazısına Özkök tarafından gönderme yapıldığını belirten Atay, Özkök'ün söz konusu yazıyı yanlış yorumladığını belirtti.



Atay, yazısının devamında ise kendisine "İslâm’ın sorunu çok büyük be Tayfun Kardeşim”  diyen Özkök'e sert yanıt verdi ve "Ben de sana diyorum ki Ertuğrul, “sen” bu topa girme!.. Bak, İslâmcı mahallede zaten madarasın. Bize de faydadan çok zararın dokunuyor. Sen işine bak, “Limon Çiçekleri” eşliğinde yataklara ak! Hadi!..." dedi.



İşte, Atay'ın o yazısı:



"Cumartesi sabahı bir arkadaşım mesaj attı, “Ertuğrul Özkök ‘kolaj’ köşesinde senin yazına dokundurmuş” diye...



Söz konusu olan, Mustafa Ceceli’nin Hz. Muhammed’e ithaf “O Sensin ki” şarkısının Maher Zain’le düet klibi üzerine “Ceceli’nin şarkısı ‘şirk’ değil mi?” başlıklı yazım.  (Ceceli’nin şarkısı ‘şirk’ değil mi?)



Ertuğrul’un yazısına baktım ve daha başlıktan ne olduğunu anlayıp hüzünle gülümsedim.



Onu tanımayan biri, okuryazar olmasının okuduğunu anlamaya yetmediği şeklinde bir yorumla kestirip atar, kimsenin de buna söyleyeceği olmazdı.



Öyle yapmadım, yazıyı okudum.



Ve Ertuğrul’un, yazısında ballandıra ballandıra bahsettiği üzere, Mustafa Ceceli’nin “Limon Çiçekleri” şarkısıyla çekildiği yatakta rehavet içindeyken yazımı ancak göz ucuyla okuduğu sonucuna vardım. Belli ki o rehavet haliyle ancak bu kadar zihinsel takat bulabilmiş."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin