Cumhuriyet yazarı Terkoğlu: Taksim’deki saldırıdan alacağımız tek bir ders var; acilen Şam ile kalıcı barış gerekiyor

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı failinin Türkiye'ye Afrin üzerinden kaçak giriş yapması üzerine, Afrin'deki son duruma dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet yazarı Terkoğlu: Taksim’deki saldırıdan alacağımız tek bir ders var; acilen Şam ile kalıcı barış gerekiyor

Barış Terkoğlu, "Afrin'i teröre kim teslim etti?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Onlarca Mehmetçik’i, 'terör bitsin' diye gönderdiğimiz Afrin’de şehit verdik. Hem şehitlerimizi hem 'Afrin kahramanı' dediklerimizi unuttuğumuz yetmedi. Kontrolü bıraktığımız ÖSO’nun ganimet zihniyetine göz yumup Afrin halkını yabancılaştırdık. Çeteleşmiş yapıların, Afrin’i terörist HTŞ’ye teslim edecek kadar çıkarının peşinde olduğunu okuyamadık. Afrin’den çıkan terörist gelip kalbimizde bomba patlattı. Hafızamızı kaybetmiş gibi, '5 yıl önce kontrol altına aldığımız Afrin’den çıkan terörist İstanbul’un göbeğinde nasıl eylem yaptı' diye kendi kendimize sorar hale geldik.

Taksim’deki cani saldırıdan alacağımız tek bir ders, vereceğimiz tek bir cevap var: Suriye’de düzen ÖSO’ya havaleyle kurulamaz, acilen Şam ile kalıcı barış gerekiyor. 5 yıl önce, yine seçim arifesinde sınır ötesi harekâtı konuşmuştuk. Sınırın ötesinde istikrarlı bir düzen kurulamadıkça 5 yıl sonra da varacağımız yer aynısı olacak. Afrin’in sivil halkı için, can veren Mehmetçik için, hem Suriye hem Türkiye için, Taksim’de kaybettiğimiz yurttaşlarımız için, sığınmacıların güvenle dönüşü için en doğrusu bu..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin