Cumhuriyet, usta sanatçıya 53 yıl önceki yazılarıyla veda ediyor

Cumhuriyet gazetesi, usta sanatçının kaleme aldığı yazı dizisini yeniden okurla buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet, usta sanatçıya 53 yıl önceki yazılarıyla veda ediyor

Cumhuriyet gazetesi, dün hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam'a usta sanatçının 1962 yılında yazdığı yazı dizisiyle veda ediyor.



89 yaşında hayatını kaybeden sanatçının ölümünü sürmanşetinden 'Hünkar çağırdı, gitti' başlığıyla duyurdan Cumhuriyet, Otyam'ın 23 Ekim 1962'de Cumhuriyet'te yayımlanan ilk yazısını yarın yeniden okurla buluşturacak.



Otyam'ın ölümünü bugünkü köşesine taşıyan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar,  "Bu gazeteye uzun yıllar büyük katkı yapmış Fikret Otyam’ın Orhan Kemal’le mektuplaşmalarını geçen ay yayımlamış ve giderayak Usta’nın bundan duyduğu mutluluğun haberini almış olmanın tesellisini yaşıyoruz" dedi.



Dündar, Otyam'ın ardından şunları yazdı:



Büyük yaprak dökümü



2015, yeryüzünün kuraklaştığı bir yıl olacak; belli…



Hele de bizim topraklarda…



Yaşar Kemal’in kaybıyla başladı yıl; Fikret Şenes’ten Erol Büyükburç’a, Kayahan’dan Zeki Alasya’ya, Bedri Koraman’dan Behiye Aksoy’a, Sadun Boro’dan Sümer Tilmaç’a, Başar Sabuncu’ya kadar, anılarımızda yer etmiş pek çok değerli isme kıydıktan sonra, şimdi de daha yaz çıkmadan Fikret Otyam’ı bizden aldı.



Yaşar Kemal ve Fikret Otyam…



İki büyük çınarın, 80’lerinde ayakta yitişine tanık olduk.



Yazılarından ilham aldığımız, mücadelelerinden güç aldığımız, duruşlarını örnek aldığımız bu iki usta, aynı zamanda bugün unutulmuş bir yazı türü haline gelen röportaj sanatının en seçkin örneklerini Cumhuriyet’te vermiş iki yazı erbabıydı.



İkisi de kalemi, fırçası elinde gitti.



80’lerinde ayakta yitişine tanık olduğumuz bu iki çınarı saygıyla uğurlarken, bu gazeteye uzun yıllar büyük katkı yapmış Fikret Otyam’ın Orhan Kemal’le mektuplaşmalarını geçen ay yayımlamış ve giderayak Usta’nın bundan duyduğu mutluluğun haberini almış olmanın tesellisini yaşıyoruz.



Ve Fikret Otyam’a, meslek kariyerinin ilk basamaklarında Cumhuriyet’te kaleme aldığı yazı dizisiyle veda ediyoruz.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin