Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesindeki yolsuzluğu ifşa etti. Yer yerinden oynayacak. Barış Yarkadaş canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Karaismailoğlu'na seslendi: Ne olur durdurun. Türkiye bir buçuk milyar Euro'yu sokağa mı atacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak tanımlanan, 2 milyar 163 milyon Euro'ya ERG İnşaat'a verilen Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'ndeki usulsüzlükleri gazeteci Barış Yarkadaş canlı yayında sıraladı. Yarkadaş, ihaledeki usulsüzlüklerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Karaismailoğlu'na seslenerek milletin parasının çöpe atılmamasını istedi. Yarkadaş ERG İnşaat hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Yarkadaş turbun büyüğünü heybeden çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesindeki yolsuzluğu ifşa etti. Yer yerinden oynayacak. Barış Yarkadaş canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Karaismailoğlu'na seslendi: Ne olur durdurun. Türkiye bir buçuk milyar Euro'yu sokağa mı atacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak tanımlanan 2 milyar 163 milyon Euro'ya ERG İnşaat'a verilen ve 'usulsüzlük', 'hukuka aykırılık' gerekçeleri ile ihalesine itiraz edilen Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesine Danıştay'dan onay çıktı. tv100'ün gündem belirleyen programı Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş hem o ihaleyle hem de ihaleyi alan ERG İnşaat hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

ERG firmasının Ankara Niğde Otoyolu'nu da yarım bıraktığını hatırlatan Yarkadaş, yol kenarındaki tesislerin o dönem yapılmadığını bu nedenle 'Hayalet Yol' benzetmesiyle haberler yapıldığını söyledi.

Kamu kaynaklarının kullanılmasına dikkat çeken Yarkadaş Sayıştay Raporları'nda ERG bulgusunu canlı yayında dile getirdi. ERG, sahibi İngiltere'de yaşıdığını belirten Yarkadaş ihalenin sonuçlarının saklandığını belirterek, "Sayıştay raporlarında ERG’nin Ankara-İzmir hızlı tren projesiyle ilgili bir bulgusu var ‘Bu ihalenin sonuçları kamuoyundan saklandı’ diyor." ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak geçiyor." diyen Yarkadaş çivi çakılmadan ERG İnşaat'a 300 milyon Euro verildiğini belirtti.

Yarkadaş, "Danıştay 13. Dairesi, dosyayı Ulaştırma Bakanlığı’ndan istemesine rağmen bu dosyayı temin edemiyor, dosyayı temin edemediği halde Danıştay ‘İhalenin iptaline gerek yoktur’ kararı veriyor. Akıl alır gibi değil." dedi.

"Turbun büyüğü şimdi çıkıyor; firma bakanlıktan yeniden bir buçuk milyar Euro daha dövizdeki dalgalanma bahanesiyle istedi." diyen Yarkadaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslendi. Yarkadşa, "Bu para bu şirkete verilecek mi?" diye sordu, ERG'nin istediğini öğrenince diğer firmalarında Bakanlık'ta sıraya girdiğini söyledi.

Yarkadaş, "Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu eğer bu şirketin talebine onay verir ve bu paranın ödenmesi için imza atarsa, bu haksız bir uygulama ve kamu bütçesinin kötüye kullanımı demektir. İlgililere sesleniyorum sakın bunu yapmayın diyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'dan gelen mesajı okudu. Yavuzyılmaz, bu konu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Bir ceza hukukçusundan aldığı görüşü paylaşan Yarkadaş, 'İhale dosyasını görmeden karar vermek başlı başına usulsüzlüktür.' dediğini aktardı.

İşte Yarkadaş'ın o verdiği bilgiler:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin