Cumhuriyet muhabirinden haber kaynağını soran Bakanlığa ÇGD'den tepki: 'Bu pişkinliktir, suçtur'

ÇGD, İlhan Taşçı imzasıyla bugün Cumhuriyet'te yayınlanan bir haberin kaynağını yazılı olarak soran Gümrük ve Ticaret Bakanlığına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet muhabirinden haber kaynağını soran Bakanlığa ÇGD'den tepki: 'Bu pişkinliktir, suçtur'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:



Cumhuriyet Gazetesi’nde 25 Aralık günü (bugün) yer alan, Esendere Gümrük Kapısı’ndaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri konu alan, hayali ihracata göz yumulduğu yolunda, belgelere dayanılarak yapılan haberle ilgili haberin Gümrük ve Ticaret Bakanlığını rahatsız ettiği görülmektedir.



Söz konusu bakanlık, hırsızlığı, yolsuzluğu yapanların, bunlara göz yumanların peşine düşeceği yerde, olayı ortaya çıkaran gazeteciye haberi nasıl ve kimden aldığını sormaktadır.



Bu tür ilkellikler kimi kuruluşlarca zaman zaman yapılır ancak gizli tutulur; kağıda dökülmez. Bu sefer iş o kadar ileri götürülüyor ki, gazeteciye haber kaynağı yazılı soruluyor.



Bakanlık ya da herhangi bir kuruluş gazeteciye haber kaynağını soramaz.



Bakanlık gazetecileri kendi memuru, basın kuruluşlarını da bakanlığa bağlı birimler sanıyor. Bu pişkinliktir ve suçtur.



Bakanlığın görevi suçu ve suçluyu bulmaktır, cezalandırmak için soruşturma açmaktır.



Haber kaynağı sorulamaz.



Haber kaynağını veren de zaten gazeteci değil, ya devletin ya bu tür olaylarda suç işleyen odakların adamı, ajanı durumuna düşer. Haberi yazan gazeteci arkadaşımız ilhan Taşçı’ya mektup yazarak haber kaynağını soran iki bakanlık görevlisi hakkında soruşturma, buna zemin hazırlayan Bakan hakkında derhal dava açılmalıdır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin