Cumhuriyet manşetinden eleştirmişti, Ceren Kenar köşesinden cevap verdi

Türkiye yazarı sözlerini manşetine taşıyan Cumhuriyet gazetesine köşesinden cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet manşetinden eleştirmişti, Ceren Kenar köşesinden cevap verdi

Türkiye gazetesi Ceren Kenar bugünkü yazısında; geçen Çarşamba günü Habertürk TV'de katıldığı 'Karşıt Görüş' programında Hitler'in en yakın arkadaşı ve sırdaşı olan, 1933-1945 yılları arasında halkı aydınlatma ve propaganda bakanlığı yapan Goebbels için sözlediği ''Biliyorum kim olduğunu, şahsen tanışmadık' sözünü manşetine taşıyan Cumhuriyet gazetesine tepkisini dile getirdi.



Sözlerinin 'Bilirim ama henüz tanışmadım' şeklinde değiştirildiğini belirten Kenar, kendisinin bu haberle itibarsızlaştırımaya ve küçük düşürülmeye çalışıldığını ifade etti.



Ceren Kenar'ın yazısı şu şekilde:



29 Ekim 2014, Habertürk, Karşıt Görüş programı. Programın konuklarından CHP üyesi Koray Çalışkan ve MHP milletvekili Sinan Ogan, son 12 yılın Cumhuriyet tarihindeki en kötü dönem olduğunu belirterek, Cumhuriyet kazanımlarının kaybedildiği bir felaket sürecinde olduğumuzu iddia ettiler. Bunun üzerine bu iki şahsa “Madem böylesi bir felaket dönemindeyiz, neden AK Parti her seçimde oylarını arttırıyor?” diye bir soru sordum. Sinan Ogan, “Ceren Hanım, Goebbels'i tanıyor musunuz” diyerek bu soruya bir soruyla cevap verdi. “Biliyorum kim olduğunu, şahsen tanışmadık” diyerek bu soruya gülerek cevap verdim.

Tam ifade bu. Kelimesi kelimesine.



Bir küçük Türkçe dilbilgisi notu: Tanışmak işteş bir fiildir. Yani, birden fazla özne tarafından aynı zamanda ve karşılıklı olarak yapılan bir eylemdir. Dolayısıyla Goebbels ile tanışmam mümkün değildir, şahsen tanımadığım doğrudur. Ancak Goebbels'i bilirim. 



Allah'tan bu konuda bir kanıtım da var. 07/12/2013 (yani neredeyse bir sene önce) yazdığım “Russia Today: Son Sürüm Pravda” başlıklı yazımdan bir alıntı: “Nazi rejiminin meşhur Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in Hitler'den ilhamla geliştirdiği “büyük yalan” stratejisi şunu tavsiye eder: "Eğer yeterince büyük bir yalan söylersen ve bu yalanda ısrarcı olursan, insanlar nihayetinde sana inanmaya başlayacaktır.”



Sinan Ogan'ın yersiz sorusuna verdiğim bir esprili cevabı (kabul ediyorum hayatımda yaptığım en başarılı espri bu değildi) ve bu diyaloğu 3 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi, tane tane neden anlattığımı merak edenler varsa, muhtemelen programın ertesi günü yaşanan curcunayı kaçırmış demektir.



Her şey Cumhuriyet “gazetesinin” bu diyalogdan yola çıkarak “Yeni Türkiye'nin yeni gazetecisi (!)” manşeti ile bir haber yapması ile başladı. Haberin devamı şöyle: “Habertürk'te yayınlanan ve Balçiçek İlter’in yönettiği ‘Karşıt Görüş’ programının konukları kendisini Orta Doğu Uzmanı diye tanımlayan Türkiye Gazetesi Yazarı Ceren Kenar ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'dı. Programda Sinan Ogan, Ceren Kenar’a dönüp ‘Goebbels’i bilir misin’ deyince, Ceren Kenar’ın ‘Bilirim ama henüz tanışmadım’ diyerek büyük bir gafa imza attı. 1897-1945 yılları arasında yaşayan Dr. Paul Joseph Goebbels, Alman Faşist Diktatör Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Hitler Almanyası'nda, 1933 ile 1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmıştı.” 



Ağzımdan çıkmayan “henüz” sözcüğünü ekleyerek ve yaşanan hadiseyi “büyük bir gaf” olarak niteleyerek Cumhuriyet “gazetesinin” yapmaya çalıştığının bir itibarsızlaştırma ve küçük düşürme girişimi olduğu aşikâr. Lakin keşke beni küçük düşürmeye çalışırken Cumhuriyet “gazetesi”, kendisini bu kadar küçük ve acınası duruma düşürmeseydi. Karşı kamptan gördüğü bir gazeteciye karakter suikastı yaparken böylesi saçma sapan bir manipülasyondan medet ummasaydı. Beni Goebbels'i bilmemekle suçlarken, kendisinin Goebbels'i ne kadar iyi bildiğini kanıtlamasaydı. Yalanla propaganda faaliyetinde ne kadar mahir olduğunu göstermeseydi. Neyse bunu geçelim.



Yazının devamını okumak için tıklayınız

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin